Hat Sanatına Yeni Bir Boyut Açıklaması

39 yaşındaki Alpay Yılmazlar, taşla işlediği taşlı hat tabloları ile büyük ilgi topluyor.

Hat Sanatına Yeni Bir Boyut Açıklaması
Küçükçekmece Belediyesi’nde çalışan Yılmazlar, Mevlana aşkıyla hat sanatına yöneldiğini belirterek, “Sanat dünyasının içindeydim. Hem manken hem de müzisyendim. Gönlüme hasret düştü. Bir gecede her şeyden vazgeçtim” dedi.


Küçükçekmece Belediyesi’nde 8 yıldır güvenlik görevlisi olarak görev yapan 39 yaşındaki Alpay Yılmazlar’ın taşla işlediği taşlı hat tabloları sanatseverlerin beğenisini topluyor. Yılmazlar, üzerini kabartma bir maddeyle işlediği lafızların üzerine tek tek taşlar yerleştirerek, zahmetli ama çok özel tablolar oluşturuyor. Onu hat sanatına yönelten ise onun deyimiyle ‘gönlüne düşen Mevlana hasreti’ oldu.

“ESKİ BİR MANKENİM, MÜZİK DÜNYASININ İÇİNDEYDİM”
Yılmazlar, ‘aslında 3 yaşındayım’ diyerek tanımladığı bu süreci şu sözlerle anlattı;
“Bundan 3 yıl öncesine kadar güvenlik görevlisi olarak çalışırken, sanat dünyasının da içindeydim. Eski bir modelim. Uzun yıllar müzikle ilgilendim. Sanat dünyası farklı bir dünya. Bunu zaten görüyoruz. Bir gün bir şeyler oldu ve bir gecede her şeyden vazgeçmeye karar verdim. İbadete yöneldim. İbadete başladığım ilk sene gönlüme bir hasret düştü. Mevlana Hazretleri’ni ziyaret etmek istiyordum. Mevlana ve Şems Hazretleri ile ilgili bir kitap okudum ve bir şekilde Konya’ya gitmeye karar verdim.”

“HAT ÇALIŞMALARIMI SATARAK, KAZANDIĞIM PARAYLA MEVLANA’YI ZİYARET ETTİM”
Modellik ve müzikle bağlarını kopardıktan sonra boşluğa düştüğünü ve bu boşluğu hat sanatına başlayarak doldurduğunu ifade eden Alpay Yılmazlar, bu sanata önce küçük tablolarla başladığını söyleyerek, “ Biliyorum ki Mevlana yolundan gidenler nefis terbiyesi yanında bir de sanat terbiyesinden nasipdardırlar. Kur’an-ı Kerim’e dayanan hat sanatının daha estetik bir seviyeye ulaşmasına, Mevlevî hattatların büyük katkısı olmuştur. Bende o yoldan giderek, bu eserlerden kazandığım parayla onu ziyaret etmek istedim ve yaptığım eserleri satmaya başladım. İnanılmaz bir şekilde yoğun taleple karşılaştım. Bir ay içinde hat çalışmalarımdan kazandığım parayla ziyarete gittim” dedi.

“NEY EŞLİĞİNDE ÇALIŞIYORUM”
Alpay Yılmazlar, Mevlana’ya büyük bir aşkla bağlı olduğunu belirttiği konuşmasında, ziyaretinden sonra hiçbir kursa gitmeden amatörce başladığı hat çalışmalarında birden profesyonelleşmeye başladığını çizgilerinin düzeldiğini de dile getirdi.

BAŞKAN KARADENİZ, TEBRİK ETTİ
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz için de özel bir tablo hazırlayan Alpay Yılmazlar, tabloyu Başkan Karadeniz’e hediye etti. Personelinin el emeği eserlerini büyük bir titizlikle inceleyen Karadeniz, Yılmazlar’ı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Kaynak: İHA