Erzurum’da Kar ve Tipi Nedeniyle Yolu Kapalı Olan Köylerdeki 94 Hasta Kurtarıldı

Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köy ve mezralardaki hastaların yardımına kar üstü araçları snowtracklar yetişiyor.

Erzurum’da Kar ve Tipi Nedeniyle Yolu Kapalı Olan Köylerdeki 94 Hasta Kurtarıldı

Son 1 hafta içerisinde 94 hasta kurtarılarak yol açma yöntemi ve kar üstü araçlarıyla hastaneye kaldırıldı. Hastalar İl Kriz Merkezi koordinesinde, snowtrack ve paletli ambulanslar ile kurtarılıyor.

Kış mevsimi sebebiyle yolları kapalı köy ve mezralardan son 1 hafta içerisinde snowtrack ve yol açma suretiyle kurtarılan hasta sayısının 94 olduğu belirtildi. Kurtarılan hastaların gruplara göre dağılımı şöyle belirtildi: “Doğum; 26, çocuk hastalar; 9, diğer hastalar; 59, toplam; 94”
Snowtrack (Kar üstü araçla) kurtarılan hasta sayısı ise;39, yol açma suretiyle kurtarılan hasta sayısı da; 55.
Öte yandan soğuk havanın da etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu olması tahmin ediliyor. Yetkililer, bölge genelinde buzlanma, don olayı ve yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek olası çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA