Cinayet Zanlıları Adliyeye Sevk Edildi

Adana'da, bir kişiyi sokak ortasında pompalı tüfekle öldürdüğü ileri sürülen 2 zanlı ve ona yardım ettiği iddia edilen 3 şahıs adliyeye sevk edildi.

Cinayet Zanlıları Adliyeye Sevk Edildi
Olayı azmettirdiği ileri sürülen bir kişi ise aranıyor.
Edinilen bilgiye göre, olay, 30 Ocak 2015 günü Çukurova ilçesi, Huzurevleri Mahallesi, 77057 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, temizlik şirketi sahibi Ömer Cevizci (24), iş yerini kapattıktan sonra evine gitmek üzere yola geldiği sırada kar maskeli, pompalı tüfekli iki kişinin saldırısına uğradı. Cevizci kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Zanlılar ise markette alışveriş yapan polisin sesleri duyması üzerine olay yerine gitmesi sonucu yakalandı.

POMPALI TÜFEKLE ATEŞ ETTİLER
Polis olay yerine yakın bir yerde, Cevizci'ye ateş eden Burak A. ile Ali K. ve zanlıları olay yerine getiren ve kaçmalarını sağlayacak olan Ümit K.'yi yakaladı. Zanlılar emniyete getirilerek sorguya alındı. Zanlılar Cevizci'nin yoldan giderken kız arkadaşlarına laf attığını bu nedenle çıkan tartışma sonrası pompalı tüfekle ateş ettiklerini söyledi.

Ancak polis zanlıları kız arkadaşlarının adını soyadını sorup ifadesine başvurulacağını söyleyince zanlılar kız arkadaşlarının sadece adını verip adresini bile veremedi. Bunun üzerine polis cinayeti derinlemesine araştırmaya başladı.

Yapılan çalışma sonucunda polis cinayete aracılık eden Vedat A. ve olayı bilen Özkan T.'yi de gözaltına alındı.

KADIN ŞİDDETİNE KARŞI ÇIKTILAR
Polis araştırmayı derinleştirdiğinde Cevizci'nin öldürülmesine laf atma kavgası değil, 6 gün önce emlak şirketi olan üst komşusu T.L.'nin karısına uyguladığı şiddet yüzünden kaynaklandığını tespit etti

Cevizci ve eşi olaydan 6 gün önce T.L.'nin katından kavga sesi gelince kavgayı ayırmak için T.L.'nin evine gidip kapıyı çaldı. Cevizci'nin eşi "Ağabey ne yapıyorsun kadına el kalkar mı?" diye söylendi. Bunun üzerine T.L. Cevizci'nin eşi Hazal Cevizci'ye tokat attı. Cevizci, eşine tokat atan T.L. ile kavga etmeye başladı diğer komşular çıkarak kavganın büyümesini önledi. Bu olaydan birkaç gün sonra ise Cevizci eşine tokat atılmasına sinirlenerek evin önünde T.L.'nin evine doğru havaya ateş açtı. Bu duruma sinirlenen T.L. Vedat A. isimli şahsı bulup kendisine iki kişi bulmasını ve Ömer Cevizci isimli bir kişiyi vurmalarını istedi. Bunun üzerine Burak A. ve Ali K. bulunarak Cevizci'nin işyerine gönderildi. Cevizci işyerinden çıktıktan sonra iki zanlı iki pompalı tüfekle Cevizci'yi vurdu.

3 AYLIK HAMİLE
Bu arada sadece kavgayı ayırmak için üst komşusuna çıktığı için darp edilen ve daha sonra da kocasını kaybeden Hazal Cevizci'nin 3 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. 1 yıl önce evlenen Cevizci eşiyle birlikte çocuklarını büyütme hayali kurarken eşinin öldürülmesiyle şok oldu.

Öte yandan, polis şimdi her yerde T.L.'yi bulmak için çalışma yapıyor. Sorgulanan 5 zanlı ise adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA