(özel Haber) Talasemili Bebek Dünyaya Getiren Kadını Eşi Terk Etti

Adana’da 13 yaşında dini nikahla evlendiği eşi tarafından talasemi hastası bebek dünyaya getirdiği için 6 yıl önce terk edilen 2 çocuk annesi Adile Akdeniz, oturduğu evin kirasını dahi ödeyemediğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

(özel Haber) Talasemili Bebek Dünyaya Getiren Kadını Eşi Terk Etti

Görücü usulüyle henüz 13 yaşındayken, akrabası 21 yaşındaki H. Akdeniz (32) ile dini nikahla evlenen Adile Akdeniz (24), 2003 yılında, kaynanasının nüfusuna kaydettirdiği Bahar isminde bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Çocuk gelinin ikinci bebeği Halil İbrahim Akdeniz (6) ise yüzde 72 engel oranıyla, doğuştan talasemi hastası olarak dünyaya geldi. Bebeğin erkek olması nedeniyle çocuk gelin ve H. Akdeniz arasında resmi nikah kıyıldı ancak iddiaya göre erkek bebeğin talasemi olmasından ötürü H. Akdeniz, eşi ve çocuklarını terk edip başka bir kadınla evlendi.

KOMŞU YARDIMIYLA DOYUYORLAR
Talasemi hastası Halil İbrahim’in tedavisi için Yüreğir ilçesindeki evlerinden, Seyhan ilçesinde hastane yakınlarında tek odalı bir ev kiralayan Adile Akdeniz, eşinin arada bir kendilerini ziyaret edip harçlık verdiğini, bunun da ne kiralarına ne de günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini, bu yüzden de perişan olduklarını söyledi.

İşsiz kocasının dini nikahla evlendiği karısına ev kiraladığını ve sağlıklı bir erkek bebek istediği için ondan da çocuk sahibi olduğunu anlatan Akdeniz, "2 çocuğumla birlikte ancak komşuların yardımıyla karnımızı doyuruyoruz" dedi.

BUZDOLABI BOŞ, EVİN PERDESİ YOK
Kızı Bahar Akdeniz’in okul kaydının ise Yüreğir’deki okulda kaldığını ve ailesinin “Ne gerek var onca masrafa, servise, Halil İbrahim iyileşince göndeririz” yanıtını aldığını vurgulayan Adile Akdeniz, evin buzdolabının boş olduğunu, evde perde bile bulunmadığını anlattı

Çocuğunun hastalığı nedeniyle dünyasının yıkıldığını söyleyen Akdeniz, kira döneminin yaklaştığını ve elinde hiç parası olmadığını belirtti.

Akdeniz, “Ev sahibim de yardım etmiyor, akrabalarım da. Kira ayda 600 TL. Eşim kazandığı 20-25 liranın bir kısmını bize veriyor, gerisi kendisine ve diğer ailesine. Astım ve sinir hastasıyım. İlaçlar yüzünden de sürekli tartışıyoruz. ‘Bu yaşta ne bu kadar hastalık’ diyor. Çaresizim” diyerek yetkililerden yardım istedi.
Kaynak: İHA