Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Yılmaz

Yalova Emlak Komisyoncuları DerneğŸi BaşŸkanı Hayrettin Yılmaz, "Yalova'da ortalama Arap vatandaşŸların elinde 250-300 daire var" dedi.

Yılmaz, yaptığŸı açıklamada Yalova'nın yurt içinden ve yurtdışŸından çok fazla nüfus aldığŸını söyledi.

Yalova'nın yabancılara konut satışŸında üst sıralarda bulunduğŸunu belirten Yılmaz, "Büyüme ve genişŸlemeye karşŸılık Yalova'nın nüfusunun, 2020 yılına kadar 500 bini aşŸacağŸını tahmin ediyorum. Körfez GeçişŸ Köprüsü de açıldıktan sonra buraya olan ilgi dahada artacak. LJiftlikköy'den Altınova'ya kadar sanayi ağŸırlıklı, yine LJiftlikköy'den Armutlu'ya kadar da turizm ağŸırlıklı bir şŸehir olacağŸız. Yalova yurtiçinden ve yurtdışŸından çok fazla nüfus çekiyor. Bu da doğŸal olarak nüfus artışŸının olmasını sağŸlıyor" diye konuşŸtu.
Yalova'nın merkezinde çok sayıda dairenin Arap vatandaşŸlar tarafından satın alındığŸını ifade eden Yılmaz, şŸunları söyledi:
"Arsa yatırımları olarak da daha çok Termal, Akköy ve Koruköy tercih ediliyor. 2 bin dönümün üzerinde arsa satıldı. İl merkezinde satışŸ alanı kısıtlı olduğŸu için LJiftlikköy ve Elmalık yolu üzerindeki daireler satılıyor. Yalova'da ortalama Arap vatandaşŸların elinde 250-300 daire var. Gökçedere'de de Araplar çok mülk satın aldı. Suudi Arabistan, Katar, BirleşŸik Arap Emirlikleri, İran, Irak ve Suriye vatandaşŸları arasında en çok Suudi, Katar ve BirleşŸik Arap Emirlikleri vatandaşŸları, daire ve arsa satın almada üst sıralarda. Bu kesimler daha çok zengin kesim oldukları için lüks daire ve villaları tercih ediyorlar."
 
Kaynak: AA