Gasmek, 11 Şubesiyle Kursiyerleri Hayata Hazırlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) bünyesinde bulundurduğu 11 şubesiyle öğrencileri ve vatandaşları hayata hazırlıyor.

Gasmek, 11 Şubesiyle Kursiyerleri Hayata Hazırlıyor

Merkez ve ilçelerdeki şubelerinde LYS kurslarının yanında mesleki kurslar ile vatandaşlara ücretsiz meslek kazandıran GASMEK, öğrencileri de LYS ve YGS sınavlarına hazırlıyor. 60 değişik branşta yüzlerce kursiyere eğitim veren GASMEK, ilçelerdeki şubeleri ile vatandaşlara yeni bir alan açıyor.

Hakan Özcan Gençlik Merkezi’nde aşçılık, mozaik, bilgisayar, halı desenatörlüğü, İngilizce ve LYS sınıvlarına hazırlanan kursiyerler geleceğe dair beklentilerini anlattılar.

İzmir’den Gaziantep’e gelen Nurcan Çakar isimli kursiyer, mozaik yapma işine önce bir hobi olarak başladığını, ancak elde ettiği deneyim ve kazanımlarla bu işi ileriye dönük yapacağını söyledi.

3 ay önce Hakan Özcan Gençlik Merkezi’nin mozaik bölümünde kursa başladığını vurgulayan Çakar, parkta bulduğu bir yaprağı mozaik atölyesinde resim etmeye başlamış. Gaziantep’in antik eserlerinin çok olduğunu ve bundan sonraki çalışmalarında bu eserler üzerinde çalışacağını ifade eden Çakar, “Özellikle Zeugma beni çok etkiledi. Gaziantep’e ilk geldiğimde Zeugma’yı ziyaret ettim ve çok etkilendim. Mozaiği çok seviyorum ve bundan sonra da hayatımda her zaman mozaik olacak. Gaziantep’te olduğum süre içinde kentin antik eserlerini İzmir, Ankara gibi büyük şehirlere sergilenmesini ve tanınmasını istiyorum” diye konuştu.

Halı desenatörlüğü kursuna katılan Mehmet Ali Göğebakan isimli kursiyer, öğretmenlerin yardımı ile desen çizimi öğrendiğini ifade ederek, “Bu kursu bitirdikten sonra halı sanayinde kendime bir iş bulacağımı umuyorum. Kendimi geliştirmek ve gelecekte daha iyi bir iş imkanı bulmak için bu kursa geldim. Bize destek olan Büyükşehir Belediyesi ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bilgisayar kursuna katılan kursiyer ise, Şehitkamil’in Keferdiz Köyü’nden gelediğini ve market işletmeciliğinde bilgisayarın kendisine çok katkı sağladığını söyledi.

Aşçılık bölümünün başaşcısı Hanifi Ekti de, Gaziantep yöresel mutfak yemekleri ile batı ve yabancı yemek çeşitlerinden kursiyerlere yemek yapmayı öğrettiklerini kaydetti.

Kursiyerlerin 3 ay ve haftada 5 gün boyunca aldıkları eğitim sonrasında birer sertifika ile kursları tamamladıklarını vurgulayan Ekti, başarılı olan birçok kursiyerin piyasada iş bulduğunu belirtti.

Kaynak: İHA