Mısır İle Türkiye Arasında Ticaret Anlaşmaları Yapılacak

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ile Mısır Arap Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hussein El Saharty, Ankara Büyükelçiliği'nde bir araya geldi.

Mısır İle Türkiye Arasında Ticaret Anlaşmaları Yapılacak
Görüşmede, iki ülke arasında ticaret anlaşmaları yapılacağı açıklandı.

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ile Mısır Arap Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hussein El Saharty, görüşmede Mısır Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki siyasi, ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilere değindiler.

Atasoy, “Mısır halkı ve Türk halkı ilişkileri binlerce yıllık tarihe dayanmaktadır. Türk halkı ve Mısır halkı tarihten bu yana dost ve müttefik devletlerdir. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve iş Adamları Konfederasyonu olarak Türkiye Cumhuriyeti ve Mısır Arap Cumhuriyeti ilişkilerinin düzelmesini istiyoruz. Türkiye’nin Mısır’la yüzyıllara dayanan ticaret antlaşmaları var. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu olarak Mısır Arap Cumhuriyeti'yle yeni ticari antlaşmalar yapalım” dedi.

Hussein El Saharty ise konuşmasında şunları ifade etti:
“Öncelikle Ortadoğu devletleri, Arap devletleri ve Filistin halkı yararına yapmış olduğunuz çalışmalar için teşekkür ederim.Yapmış olduğunuz antlaşmalar devletlerin ve milletlerin kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadır. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu kuruluşunun üye iş adamları, iş kadınları ve yatırımcılarının sizin başkanlığınızda Mısır'a yatırım yapmaları bizi çok memnun edecektir. Mısır Arap Cumhuriyeti'nin yatırım kapıları size açıktır."
Mısır Ankara Büyükelçisi Hussein El Saharty ziyarette Mısır-Türkiye ilişkilerine de değinerek, “Mısır halkının ve Türk halkının kardeşliği, dostluğu binlerce yıl öncesine dayanır. Mısır halkı her zaman Türk halkının yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Görüşmede inşaat, tekstil, turizm, gıda, sağlık, eğitim, bilişim, hayvancılık, teknoloji, ithalat ve ihracat gibi konularda Mısır Arap Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında ticaret antlaşma yapma kararı alındı.

MISIR’A RESMİ ZİYARET
Kurumdan yapılan açıklamada, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’un önümüzdeki Nisan ayı içerisinde, Mısır Ankara Büyükelçiliği'nin organizasyonuyla Mısır Arap Cumhuriyeti’ne resmi ziyaret gerçekleştireceği açıklandı. Atasoy’un, Mısır'a yapacağı ziyarette, Mısır Arap Cumhuriyeti'nin üst düzey yetkilileriyle, ticaret ve sanayi odalarıyla görüşerek, ticaret anlaşmaları yapacağı açıklandı.
Kaynak: İHA