Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şah Fırat açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şah Fırat Operasyonu hakkında "Muhalefet partilerinin Esed rejimiyle aynı çizgiye gelmiş olmaları esef vericidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şah Fırat açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şah Fırat açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şah-Fırat operasyonuyla Türkiye’ye şantaj yapmak isteyenlerin oyunlarının bozulduğunu söyledi. Gecici köy korucularını Cumhurbaşkanı Sarayı’nda kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şah Fırat operasyonunu değerlendirdi. Operasyonun gerekçelerinin güçlü olduğunu ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: “Bu asla bir geri çekilme, ecdadımızın ve tarihimizin emanetinden vazgeçme değildir. Yapılan iş, sadece Türbeyi korumakla görevli olan askerlerimizin, oradaki topraklarımızı korumakla görevli olan askerlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurduğumuz geçici bir yol ve taşıma işlemidir.”

Muhalefetin tavrı düşündürücü

“Askerlerimizin can güvenliği her şeyin önünde geliyor. Bu taşınma işlemiyle Süleyman Şah Türbesi’ni ve oradaki askerlerimizi bize karşı adeta bir şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunları da bozulmuş oluyor. Biz bu oyunları bozarken, içerideki bir takım çevrelerin çok ağır ifadelerle kendi devletine, kendi hükümetlerine ithamlar yöneltmeleri çok üzücü ve düşündürücüdür. Bilhassa muhalefet partilerinin bu konuda Esed rejimiyle aynı çizgiye gelmiş olmaları esef vericidir.”

Planlaması aylarca sürdü


“Türbe yine Suriye topraklarında olacaktır. Türkiye bu tür operasyonları geçmişte defalarca yapmıştır. Olay bir haftalık, bir aylık değil. Aylardır bunun çalışmalarını yaptık. Plan irade altında yürütüldü, saati geldi yapıldı. Bundan hepimizin gurur duyması gerekir. Bu operasyonla ilgili olumsuz bir hava oluşturmak isteyenlerin, Türkiye’nin ve milletimizin menfaatlerini korumak gibi bir düşünceleri asla yoktur.

‘SÜLEYMAN ŞAH’IN KOMUTANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçici köy korucularından oluşan heyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Kabulde İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Jandarma Genel Komutanı Org. Abdullah Atay da hazır bulundu. Erdoğan, akşam ise Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun komutanı Binbaşı Oğuzhan Şimşek ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşme, Erdoğan’ın Beştepe’den ikametgahına hareketi öncesinde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binbaşı Şimşek’ten Şah Fırat Operasyonu ve sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.