2014 Yılının 'En İyi Kamu Yayıncısı' Zeytinburnu Belediyesi Seçildi

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, “Türkiye Yazarlar Birliği” tarafından “2014 Yılının En İyi Kamu Yayıncısı” ödülüne layık görüldü.


2003 yılında kamu yayıncılığı faaliyetine başlayan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, yayıncılığa başladığı yıldan bu yana kamu yayıncılığında önde gelen kültür yayınları arasında gösteriliyor. 2011 yılında “Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği” “ESKADER” ödülüne, 2014 yılında ise “Türkiye Yazarlar Birliği” tarafından “2014 Yılının En İyi Kamu Yayıncısı” ödülüne layık görüldü.

ESKADER VE TYB ÖDÜLÜ
Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, adı bilinmeyen sokak adlarının bugüne geliş hikayesini anlatarak, kimi zaman kafatası yıllarca tavan arasındaki bir sandıkta çürümeye yüz tutmuş bir Türk askerinin hikayesini günümüze taşıyarak, kimi zamansa bugün sokak hayvanlarının meskeni haline gelmiş bir zamanlarsa yakan top oynayan çocukların kahkahalarının gökyüzüne kavuştuğu çayırlarımızı anlatarak yayıncılık dünyasında büyük bir yankı uyandırmıştı. Bu eserlerin sonucunda Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 2012 yılında Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği tarafından ESKADER ödülüne layık görülürken 2014 yılında ise yayıncılıkta zirve olarak kabul edilen Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) “2014 Yılının En İyi Kamu Yayıncısı” ödülünü almaya hak kazandı.
Kaynak: İHA