Torbalı Kadınları Özgecan İçin Toplandı

Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan cinayetine Torbalı Belediyesi’nin kadın çalışanları da sessiz kalmadı.

Torbalı Kadınları Özgecan İçin Toplandı

İçel’de vahşice katledilen Özgecan Aslan için Torbalı Belediyesi kadın çalışanları da siyah kıyafetler giyerek destek verdi. Kadınların ortak bildirgesi ise “Kadınların reklam filmlerin de, sinemalarda, sosyal medyada, birer cinsel obje olarak kullanılması yasaklanmalı” oldu.

Toplumun bütün kesimlerini kadın şiddetine karşı duyarlı olmaya çağıran kadınlar belediye binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını yapan Torbalı Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Sıdıka Aksu, mevcut kanunların uygulanabilirliğindeki eksikliklerin acilen giderilmesini, kadın ve çocukların korunması için daha etkin tedbirler alınmasını istedi.

“EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMALI”
Torbalı Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Sıdıka Aksu kadının aşağılandığı, horlandığı, itilip kakıldığı, sürekli ötekileştirildiği, erkek-egemen aile ve toplum yapısının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, “ Mevcut yasaların ve kanunların uygulanabilirliğindeki eksiklikler giderilmeli, kadın ve çocukların korunması için daha etkin tedbirler alınmalıdır. Toplumun bütün kesimlerince sorgulamamız gereken bir tehditle karşı karşıyayız. Çoğumuz burada anneyiz. Ben Özgecan haberini okudukça, dağılıyorum, içim acıyor. Aynı duyguları bütün kadınlar, bütün, anneler, bütün çocuklar yaşıyor” dedi.

Kökten bir zihniyet değişimine acilen ihtiyaç olduğunu dile getiren Aksu, kadına yönelik her türlü tacizi, şiddeti, ön yargıyı ve ötekileştirmeyi kaldıracak eğitim seferberliği başlatılması gerektiğini vurguladı.

"KADINLAR CİNSEL OBJE OLMAKTAN KURTARILMALI"
Kadınların cinsel obje olmaktan kurtarılması gerektiğine dikkat çeken Aksu sözlerini şöyle sürdürdü:” Kadınların; reklam filmlerin de, sinemalarda, sosyal medyada, birer cinsel obje olarak kullanılması yasaklanmalı. İsyanımız erkeklere değil, onların dünyasına değil, isyanımız bize dayatılan yaşam biçimine, yerleştirildiğimiz fotoğraf karesine. O fotoğraf karesine iyi bakın. O fotoğraf karesini iyi inceleyin. Biz kadınlar; orada hep en arkadayız. Hep en son sözü söyleyenleriz. Hep kendisini, değerlerini, birikimini, acılarını gizleyenleriz. Yaşamın bütün alanlarında taciz tehdidi altındayız. Yaşamın bütün noktalarında bize yapılanları saklamak,gizlemek zorundayız. Yasaklarla kuşatılmışız. Çünkü erkek egemen toplumunda sorgu odasına ilk biz çekiliyoruz. Bütün ön yargılar önce bizim üzerimizden üretiliyor. Oysa biz kadınlar saygı istiyoruz, sevgi istiyoruz. Eğitimli ve donanımlı, iyi çocuklar yetiştirmek isteyen anneler olmak istiyoruz.”
Kaynak: İHA