Metal İşçilerinin Grevinin Ertelenmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Bu hükümet grev hakkına da karşıdır, işçi ve emek düşmanıdır. Metal işçilerinin grevlerinin ertelenmesi de bunu göstermiştir" dedi.

Tanrıkulu, partisinin İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ve Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ile Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Tanrıkulu, grev hakkının en temel sosyal hakların başında geldiğini ve bir insan hakkı olduğunu belirterek, "Ancak bu hükümet grev hakkına da karşıdır, işçi ve emek düşmanıdır. Metal işçilerinin grevlerinin ertelenmesi de bunu göstermiştir" diye konuştu.

Ertelemenin "milli güvenlik" kavramı gerekçesiyle yapıldığını ifade eden Tanrıkulu, şöyle devam etti:
"Milli güvenlikle ilgili olmayan bir iş kolunda milli güvenlik gerekçesiyle bir grev ertelemesi vardır. Bunun nedeni bu hükümetin, bu Bakanlar Kurulu'nun, AK Parti zihniyetinin işçi düşmanı, emek düşmanı, hak düşmanı olmasıdır."
Süleyman Çelebi de Türkiye'nin, yasal grevi en çok engelleyen bir hükümetle karşı karşıya olduğunu iddia ederek, "Milli güvenlik gerekçesiyle grev hakları ertelenme noktasında kadar getiriliyorsa, en temel hak kullanılmıyorsa o ülkede, demokrasi, hukuk, işçi hakları, insan hakları yoktur. En temel işçi hakkının yok olduğu bir dönemi yaşıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA