Tatvanlı Çocuklar, Hastanede Artık Daha Mutlu

Tatvan Devlet Hastanesinde, çocuklar için çizgi film kahramanlarının resimleriyle süslenen oyun odası oluşturuldu.

Çocukların hastaneden korkmalarını engellemek ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla hastane binasında çocuk oyun odası oluşturulup, çizgi kahramanlarının resimleriyle donatıldı.
Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede çocukların daha güzel vakit geçirmeleri çocuk oyun odası açtıklarını söyledi.

Hastane bünyesinde maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları için de ayrıca bir oda açtıklarını ve isteyen kişilerin bu odayı kullanabileceğini ifade eden Akay, şöyle konuştu:
"Oyun, çocukların zihinsel gelişimi için çok büyük bir faaliyettir. Hastanemiz bünyesinde bu imkanı sağladığımız için çok mutluyuz. Açılan bu oda sayesinde bir yandan gerek hastaneye tedavi olmaya gelen çocuklar tedavi olurken diğer yandan ise bu odada oyun oynayarak güzel vakit geçirebilecekler. Ayrıca annesiyle gelen çocuklar da yine annelerinin tedavisi devam ederken bu odada gönüllerince eğlenip, hoşça vakit geçirme fırsatı bulacak. Hastane bünyesinde ayrıca maddi durumu iyi olmayan ailelerimize yönelikte çocuk ve bebeklerinin faydalanabileceği elbise ve oyuncak odası oluşturduk. İsteyen kişiler, yeni aldıkları ve ya evde duran elbise yada oyuncakları bu odamıza bağışlayabilir."
Kaynak: AA