İzmirli Kadınlar Özgecan İçin Ayakta

İçel'in Tarsus ilçesinde öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetine İzmirli kadınlar tepki gösterdi.

İzmirli Kadınlar Özgecan İçin Ayakta

Türkiye’yi ayağa kaldıran üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayeti İzmir'de de protesto edildi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından İzmir Adliyesi önünde düzenlenen protesto gösterisine çok sayıda kadın ile CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve çok sayıda partili katıldı.

Ellerinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ile kadın cinayetine kurban gidenlerin fotoğraflarını taşıyan yüzlerce kadın 'Kadın cinayetlerine indirim değil, ağır ceza' diye slogan attı.

Kızı Pınar Ünlüer'i cinayete kurban veren baba Zeki Ünlüer de cinayetlerin önüne geçilmediğini belirterek, "Özgecan hepimizin kızı. İçimiz yanıyor. Taziyeye giden bakanlara, siyasilere soruyorum, şimdiye kadar neredeydiler? Şimdiye kadar çok söyledik ama kimse sesimizi duymadı. Kadın cinayetlerine ağır ceza verilmesi ve indirim uygulanmaması talebimizi iletmek için Ankara'ya TBMM'ye gittik ama bize söz bile vermediler."

“BURASI SİYASET MEYDANI DEĞİL”
Basının ilgisi bir anda milletvekili ile birlikte gelen CHP'lilere olunca, çok sayıda bayan tepki gösterdi. Bir gurup bayan, "Burası siyaset meydanı değil. Burada biz kadınlar Özgecan'ın katillerini protesto ediyoruz. Siyaset yapacaksanız başka yerde yapın" diyerek alkışlı protesto gösterisinde bulundu. Tepki üzerine CHP'li gurup, kadınların durduğu yere geçti.
Kaynak: İHA