Ak Parti Çankırı Gençlik Kolları Olağan Kongresi

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Burak Ceylan, "Ülkemiz için biz gençler yeni anayasa istiyoruz" dedi.

Ceylan, 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Çankırı Gençlik Kolları Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, gençlerin yepyeni bir vizyon ortaya koyması gerektiğini belirterek, iyi bir gençliğin ilim, eylem ve ahlak temeliyle oluşturulabileceğini kaydetti.

Gençlerin, eğitimlerini siyasi sahaya yansıtması gerektiğini bildiren Ceylan, şunları söyledi:
"Siyasi sigortanız ahlaktır. Ahlak siyasetin sigortasıdır. Ahlaklı bir duruş ortaya koymazsanız, uzun vadeli siyaset yapamazsınız. Sizler tüm siyasi tartışmaların içinde dimdik duracak ve duruşunuzda en ufak bir taviz vermeyeceksiniz. Tüm siyasilere eşit mesafede durmakta mükellefsiniz. Çankırı'nın bütün gençlerinin gönüllerini fethetmek gibi biR sorumluluğunuz var. Günlük siyasi çekişmelerin içinde boğulmayın."
Yeni bir anayasanın şart olduğunu vurgulayan Ceylan, "Ülkemizin artık yeni bir anayasaya kavuşması gerekiyor. Darbe anayasası artık ülkemize dar geliyor. Ülkemiz için biz gençler yeni anayasa istiyoruz" ifadesini kullandı.
AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ise Türkiye'nin yarınlarının gençliğin atacağı adımlarla şekilleneceğini dile getirerek, "Bizler bu ülkenin miras olduğu kanaatinde değiliz. Ancak gençlerimizin bize emaneti olarak görüyoruz" dedi.

Ahlaklı siyaseti, AK Partili gençlerin yakından bildiğini kaydeden Şahin, "Teşkilat ahlakının ne demek olduğunu AK Parti'nin gençleri, yaran yemiş gençleri çok iyi bilir. Bugün bayrağı devralacak kardeşimizin ve yönetim kurulunun bırakılan bu bayrağı daha ileriye taşıyacağına yürekten inanıyor ve hayırlı olmasını diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz de Çankırı'ya yapılan yatırımlardan bahsederek, "Gençlerimizin geleceklerini kurtarmak adına, var gücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen kongrede, Koray Erdoğan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi.
Kaynak: AA