Adıyaman Kadın Platformundan, Özgecan İçin Yürüyüş

İçel’in Tarsus İlçesinde önce tecavüz edilen sonra benzin dökülerek yakılan Özgecan Aslan için Adıyaman Kadın Platformu tarafından yürüyüşler yapılan basın açıklaması düzenlendi.

Adıyaman Kadın Platformundan, Özgecan İçin Yürüyüş

Düzenlenen basın açıklaması, Mimar Sinan Parkı yakınlarında başlayıp Demokrasi Parkı önüne kadar devam etti. Yapılan yürüyüşe, HDP, CHP, DBP Adıyaman İl Başkanlığı üyeleri, Adıyaman Kadın Platformu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Demokrasi önünde sona eren yürüyüş sonrasında yapılan basın açıklamasını okuyan Adıyaman Kadın Platformu Başkanı Suna Ateş, “Günde en az 5 kadını öldürerek kadın katliamlarını yaratan ve yaşam hakkımızı elimizden alan, kadın düşmanı, gerici, tecavüzcü, zihniyet, 3 gün önce İçel Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşi şekilde katletmiştir. Tecavüzcü, katliamcı zihniyet bir kez daha Özgecan şahsında kadına tecavüz yetmemiştir. Özgecan’ın direnmesiyle vahşice katletmiş babası ve arkadaşının yardımıyla cesedi hunharca yakarak yok etmeye çalışmıştır” şeklinde konuşarak tepki gösterdiler. Yapılan basın açıklaması ve yürüyüş sonrası yürüyüşe katılan katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA