Çomü’de Öğretim Üyesi Başına Makale Sayısı Artış Gösterdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ÇOMÜ’de öğretim üyesi başına düşen makale sayısının 0.50’den 0.80’in üzerine çıktığını söyledi.

Çomü’de Öğretim Üyesi Başına Makale Sayısı Artış Gösterdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi uluslararası indeksli yayınlarında rekor düzeyde bir artışla karşı karşıya olduğunu belirten Laçiner, “Uluslararası indeksli yayınlarında rekor düzeyde bir artışla karşı karşıya. Bu sadece rakamsal olarak değil, öğretim üyesi bazında da öyle. 0.59 rakamından bugün geldiğimiz nokta 0.80’in üzerinde. Makale sayısı arttıkça da bu oran değişiyor. Bu Türkiye ortalamasının çok üzerinde. 4 yıl önceki rakamlarımızın da bir hayli üzerinde. Bu rakamın haziran veya temmuz gibi kapanmasını bekliyoruz. Yani daha da artabilecek bir rakam. Burada Pamukkale Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Niğde Üniversitesi gibi çeşitli üniversiteler var. Bunlar 1992 yılında kurulmuş olan üniversiteler. Bizim üniversitemize benzer yapılarda üniversiteler. O yüzden bu üniversiteler alındı ve karşılaştırmaları yapıldı" diye konuştu.

ÇOMÜ'nün 2014’te 500 makalenin üzerine çıktığını ifade eden Laçiner, "Bölgemizdeki üniversitelerle karşılaştırdığımızda üniversitemizin yakalamış olduğu çıkış çok net bir şekilde görülmekte. 2010 yılından 2014’e ÇOMÜ’nün hızlı bir yükseliş sergilediğini görüyoruz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin 300’ün üzerinde makaleyle başlayıp istikrarlı bir yükselme gösterdiği görülüyor. Hem öğrenci sayısı 27 binden 44 bine çıkmış, hem de makale sayısı yüzde 50’nin üzerinde bir artış göstermiş. Öğretim üyesi başına makale sayısında da yayın sayısında da 0.80 oranına çıkılmış. Bu rakam 0.50’li rakamlardaydı. Hem Türkiye ortalamasının üzerinde hem de geçmişle kıyaslanamayacak kadar iyi bir durumdayız. Kendileriyle gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA