Kalekim, Nitelikli Usta Yetiştiriyor

Kalekim, sürdürdüğü eğitim faaliyetleriyle yapı kimyasalları sektörüne nitelikli usta kazandırmaya devam ediyor. Kalekim, bu yıl 10 ilde gerçekleştireceği 'Geliştirme ve Uyum Kursları' ile 500 ustaya eğitim verirken, 51 ilde de toplam 10 bin ustanın katılacağı eğitim seminerleri düzenleyecek.

Kalekim açıklamasına göre, kuruluşundan itibaren ustalara yönelik düzenlediği eğitim ve seminerlerle Türkiye'de nitelikli usta yetiştirmeyi başlatan Kalekim, 2015 yılı sonuna kadar 10 ilde düzenleyeceği "Geliştirme ve Uyum Kursları" ile eğitim alacak 500 ustaya daha sertifika vermeyi hedefliyor. Kursların yanı sıra 51 ilde etaplar halinde 100 ayrı seminer düzenleyecek Kalekim, toplam 10 bin katılımcıya nitelikli usta bilincini aktaracak.
Geliştirme ve Uyum Kursları, Bolu, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Sivas, Şanlıurfa ve Van'da gerçekleştirilecek.
Açıklamaya göre, eğitim seminerlerini düzenlenecek diğer iller ise Adana, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, İçel, Muğla, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van, Yalova şeklinde sırlandı.

- "Ustalarımızı sigortalıyor ve ürün garantisi veriyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, 55 bin üyeli "Kalekim Usta Kulübü" kapsamında Türkiye'nin çeşitli il ve ilçe merkezlerinde kurs ve seminerler vermeyi aralıksız sürdürdüklerini vurguladı.
Düzenledikleri seminerlerle 200 bin kişiye ulaştıklarını belirten Akbaş, şunları kaydetti:
"Bu seminerler kapsamında, ürün ve uygulamalar, yenilikler ve 'Kalekim Usta Kulübü' hizmetleri hakkında ustaları bilgilendiriyoruz. Ayrıca sunduğumuz hediyelerle de ustaların iş yapma imkanlarını geliştirmelerine artı değer katıyoruz. Bunların dışında ustalarımızı sigortalıyor ve ürün garantisi veriyoruz. Yeni yönetmelik gereği 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' olmayan ustalar inşaatlarda istihdam edilemeyecek. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) ile birlikte yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerimizle; işsizliğe dolaylı çözüm ve eğitimli ara eleman yetiştirme konularında ülke ekonomisine de fayda sağlıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 'Meslek Edindirme Kursları' ile 'Ustalık Belgesi'ne kavuşan 6 bin kişi meslek sahibi oldu. Aynı amaçla düzenlediğimiz 'Geliştirme ve Uyum Kursları' ile inşaat sektörüne yaklaşık 4 bin vasıflı usta kazandırdık."
Akbaş, eğitim faaliyetlerini inşaat sektörünün ihtiyaçlarına göre genişleterek, "seramik yer ve duvar kaplamacılığı"nın yanı sıra "yapı yalıtımcılığı", "sıvacılık", "inşaat boyacılığı" ve "sıhhi tesisatçılık" alanlarında "Geliştirme ve Uyum Kursları" düzenlediklerini aktardı.
Böylece sektörde çalışan iş gücünün teknolojik gelişmelere uyumunun sağlanması ve eğitimsiz ustadan kaynaklanan iş kazalarının en aza indirilmesini hedeflediklerini belirten Akbaş, şöyle devam etti:
"Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen bir haftalık kursumuza katılan ustaların tüm masraflarını karşılıyor, kurs sonunda başarılı olan 'seramik', 'boya', 'mantolama' ve 'su yalıtım' ustalarına MEB onaylı sertifika veriyoruz. Kalekim'in sektördeki gücü, endüstriyel harçla Türkiye'yi ilk buluşturan firma olmasından geliyor. Kalekim'in kuruluşundan itibaren ustalara verdiği eğitim ve seminerler, bizi güçlü kılan en önemli değerlerimizdendir. Yeni hayata geçirdiğimiz 'Garantili Usta Sistemi' de bu anlayışımızı doğruluyor. Düzenlediğimiz kurslardan mezun olan ustalarımızın, Kalekim ürünlerini kullanarak yaptıkları çalışmalar; 2 yıl uygulama, 10 yıl ürün garantisi ile güvence altına alınıyor. 'Garantili Usta Sistemi', 'Kalekim Usta Kulübü' üyesi ustaların sektördeki rekabet gücünü artırıyor. Bu sistemle nitelikli ustalarımızın tercih edilirliğini artırarak, onlara yeni iş imkanları yaratıyoruz. Projeyi 65 ilimizde 2 bin 500 ustayla uygulamaya koyduk, öncelikli amacımız bu sistemi 81 ilimizde aktif hale getirmek. Bu sistemle 5 yılda 5 bin ustaya ulaşmayı hedefliyoruz."
Kaynak: AA