Eski Başkan Subaşı Bağımsız Milletvekili Adayı

Antalya'nın eski belediye başkanlarından Hasan Subaşı, genel seçimlerde Antalya'dan bağımsız milletvekili adayı olacağını açıkladı.

Subaşı, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de siyaset kurumunun çözüm üretemez noktaya geldiğini, siyasetin kilitlendiğini savundu. Ne siyasetten ne siyasetçiden ne de yıpranmış partilerden vazgeçmek gibi bir lüksü bulunmadığını kaydeden Subaşı, şöyle konuştu:
"Ama bu hastalıklı haliyle de siyasetin, sorunları derinleştirmenin ötesinde çözümlere yönelmesi zorlaşmıştır. Sahip olduğumuz ve daha ileri gitmesi gereken adalet, demokrasi, özgürlük kavramları partilerle çok gerilere düşmüş ve yıpratılmıştır. Toplumdaki ayrışma kutuplaşma ve gerginlik toplumum yönetilmesini son derece zor hale getirmiştir. Siyaset kurumunun olmazsa olmazı uzlaşma kavramı neredeyse yok olmuştur. Bu sorunlar orta yerde dururken iç güvenlik paketi gibi uzlaşmazlığı daha da körükleyecek yasalar dayatılmaktadır."
Büyük emek ve umutlarla yapılan seçimler ve seçilen milletvekillerinin halkla gerekli bağları sağlanamadığı için liderlere teslim edilmiş bir parlamentonun halkın temsilinden uzaklaştığını ifade eden Subaşı, "sistem işlemiyor" iddiaları güçlendiği için de başkanlık sisteminin öne çıkarılmak istendiğini iddia etti.
- "Sorumluluk zamanıdır"
Bugüne kadar yaptığı toplantılardan, siyaset yapması ve sorumluluk alması konusunda beklentilerin oldukça yüksek olduğunu gördüğünü belirten Hasan Subaşı, "Henüz görüşebildiğim ve önemli sivil toplum liderlerinin ittifakla söylediği söylemleri (Başkan olarak yaptığınız hizmetleriniz ve sivil topluma katkılarınız unutulmaz, ama onları bir yana bırakırsak, sizin demokrat tavrınız ve uzlaşmacı kişiliğiniz tam da bugün için gereklidir. Sorumluk zamanıdır) sözleri benim için önemli ve geri dönülmez bir mesaj olarak algılanmıştır" açıklamasında bulundu.
Subaşı, bu nedenlerle 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Antalya'dan bağımsız milletvekili adayı olacağını bildirdi.
Kaynak: AA