Oecd Genel Sekreteri Gurria, Yunanistan'da

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria, Yunanistan ile birçok alanda işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Atina'yı ziyaret eden Gurria, Başbakan Aleksis Çipras ile bir araya geldikten sonra basına açıklamada bulundu.
OECD'nin Yunanistan'da uygulanacak programın denetlenmesi gibi bir rolü olmadığını kaydeden Gurria, kalkınma, eğitim, altyapı ve daha başka alanlarda işbirliği yapmanın önemine vurgu yaptı. Gurria, "Bizim bu konuda çok büyük tecrübemiz var ve daha iyi çözümlerin bulunması için işbirliğine hazırız" dedi.

Büyük değişikliklerin önünde engeller çıkmasının normal olduğunu belirten Gurria, vatandaşların hayatlarının iyileştirilmesinin önemine işaret etti.
Gurria, OECD'nin Yunanistan'da kamuda yapılacak değişiklikler ve yolsuzlukla mücadele konularında yardım etmeye hazır olduğunu belirterek bu değişikliklerin vatandaşların hükümete güvenlerini güçlendireceğini kaydetti.


- Sıkı işbirliği vurgusu
Başbakan Aleksis Çipras da hükümetinin başkalarının cesaret edemediği reformları yapmayı hedeflediğini ve bunların hükümet programında yer aldığını söyledi.

Yunan hükümetinin "sosyal içerikli" reformları uygulamak için OECD ile sıkı bir işbirliği halinde olacağını belirten Çipras, hedeflerinin vergi kaçakçılığını önlemek ve yolsuzlukla mücadele etmek olduğunu da ifade etti.

Çipras son olarak OECD ile istihdam ve sosyal uyum alanında daimi ortak komisyon oluşturulacağını açıkladı.


Kaynak: AA