Derebucak'ta Denetimli Serbestlik Masaya Yatırıldı

Derebucak ilçesinde düzenlenen toplantıda denetimli serbestlik sistemi anlatıldı.

Derebucak Kaymakamlığı'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında, denetimli serbestlik sisteminin hedef kitlesi, bu kapsamda rehberlik, tedavi, istihdam hizmetleri, kamu alanındaki ve özel sektördeki kurum ve kuruluşların denetimli serbestlik sistemindeki yeri ve önemi konularında bilgiler verildi.

Toplantıda, denetimli serbestliğin amacı, hükümlülerin yeniden suç işlemesinin önlenmesi ve topluma kazandırılmasını sağlamak amacıyla, eğitsel, kültürel, bilimsel, sosyal ve benzeri çalışmaların yanı sıra gerektiğinde kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışmalar yapılması gerektiğiyle ilgili sunumlar yapıldı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Bülent Ay, 5402 sayılı denetimli serbestlik hizmetleri kanununun hayata geçirilmesiyle, suça karışan çocuklar ile şüpheli, tanık, mağdur çocuk ve yetişkinlerin topluma kazandırılması konusunda önemli bir aşama kaydedildiğini söyledi.

Toplantıda, yapılan sunumların ardından Seydişehir Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü yetkilileri, daire amirlerinin yönelttiği soruları cevaplandırdı.
Toplantıya Derebucak Kaymakamı Bülent Ay, Seydişehir Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Ruhşen Doğan, kurum yetkilileri ve daire amirleri katıldı.

Kaynak: AA