Birleşik Haziran Hareketi, Malatya’da Cuma Günü Okulları Boykot Edecek

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) Malatya Meclisi Eş Sözcüsü Ali Ekber Baytemur, 13 Şubat Cuma günü Malatya’da çocuklarını okullara göndermeyerek boykot gerçekleştireceklerini ifade etti.

Birleşik Haziran Hareketi, Malatya’da Cuma Günü Okulları Boykot Edecek

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nde basın açıklaması yapan Birleşik Haziran Hareketi (BHH) Malatya Meclisi Eş Sözcüsü Ali Ekber Baytemir, Serdinal İnanç ve ÖDP Malatya İl Başkanı Ali Amanat boykot hakkında bilgiler verdi.

Açıklamayı yapan Ali Ekber Baytemur “Yalnızlaşmak, bu karanlıktan çıkışın olmadığını düşünerek teslim olmaktır. Teslim olmamak için, yalnızlaşmamak için önce karşımızdaki saldırının örgütlü olduğunu anlamalıyız. Birleşik Haziran Hareketi bu örgütlü saldırıya karşı, bu ablukaya karşı örgütlenmeyi, birlikte yan yana gelerek, dayanışma göstererek baskıyı geriletmeyi görev olarak önüne koyuyor” dedi.

Birleşik Haziran Hareketi olarak 13 Şubat’ta meydanlarda olacaklarını açıklayan Baytemur, “Bunun için yola çıktık. Bunu yapmak için birleşmek, birleşik bir mücadele yürütmek gerektiğini biliyoruz. Halkımızı da bu mücadeleye davet ediyoruz. 13 Şubat Cuma günü çocuklarımızı okullara göndermiyoruz. Okulları boykot edip taleplerimiz için alanlara çıkıyoruz. Tüm halkımızı 13 Şubat 2015 Cuma günü, saat; 12.00’de Emeksiz Meydanı’nda Birleşik Haziran Hareketi pankartı altında mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA