Bik İl Müdürü Tecimen, Milletvekili Aday Adaylığı İçin İstifa Etti

Basın İlan Kurumu (BİK) İl Müdürü Mehmet Habil Tecimen, AK Parti'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

Tecimen, yazılı açıklamasında, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek Milletvekili Genel Seçimlerinde Bursa'dan milletvekili aday adayı olma talebiyle kanuni zorunluluk gereği 2011 yılının nisan ayından bu yana sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Gazeteci ekonomist ve dış politika uzmanı olan Tecimen, 1968 yılında Kayseri'de doğdu. Atatürk Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. ABD'de, University of Metropolitan'da, International Economy alanında master derecesi aldı. Florida USF'de liderlik kurslarına katıldı.

ABD'de 6 yıl yaşadı. Milli gazetede 1995'te başlayan gazetecilik hayatını Yeni Şafak gazetesinde diplomasi muhabirliği ve değişik gazetelerde Dış Haberler Müdürlüğü görevleriyle sürdürdü. Tecimen, gazetecilik mesleğinde dış politika uzmanlığını gazete ve dergilerdeki makaleleriyle devam ettirdi. Anadolu Research Strateji Grubunu kurdu. Merdiven adlı fikir ve edebiyat dergisinin yayın kurulunda yer aldı. Türkiye Dil ve Edebiyat dergisinde yazarlık yapmaya devam ediyor. Yayımlanmış birçok eseri bulunan Tecimen'in en son kitabı üç cilt olarak planlandı. Paramiliter seri kitaplar, 14 bin yıllık insanlık tarihinin özetini içeriyor. Kitabın ilk cildi Paramiliter Edebiyat adıyla 2014'te yayımlandı. Diğer ciltler; Paramiliter Ekonomi ve Paramiliter Siyaset.
Kaynak: AA