'İslam Karşıtlığına En Güzel Cevabı Filmlerle Vermeliyiz'

Yapımcı ve "Müminlerin Annesi" adlı kitabın yazarı Kamran Pasha, DAEŞ gibi aşırı uç örgütlerin İslam'ın temsilcileri olamayacağını belirterek, "Onun için biz de filmlerimizde, hikayelerimizde İslam'ı daha çok anlatmalıyız. İslam, DAEŞ gibi örgütleri muhakkak alt edecektir" dedi.

52'nci Uluslararası Antalya Film Festivali dolasısıyla Antalya'da bulunan Pakistan asıllı ABD'li Pasha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam dünyasındaki sinema ve sanat üzerine olan gelişmelerin önemli olduğunu söyledi.

Türklerin sinema alanında da yeterli birikime sahip olduğunun altını çizen Pasha, "Bu konuda İslam dünyasına olan hakimiyetlerinden mutluyum, bunu gayet iyi temsil ediyorlar. Özellikle son yıllarda Türklerin sanata olan katkıları ve sinema dünyasında adından söz ettirmesi güzel" diye konuştu.

İslam üzerine yazdığı "Müminlerin Annesi" adlı kitabında, İslam dünyasının başlangıcından bugüne kadar olan gelişmelerini anlattığını vurgulayan Pasha, her ne kadar İslam'ın Suudi Arabistan'ta doğduysa da gelişmesini, büyümesini Türkiye'de tamamlandığını anlattı.

Pasha, İslam dünyasında kadınların son derece güçlü olduğuna dikkati çekerek,  "Müslüman kadınların, Hollywood dünyasında ifade edildiği gibi zayıf, gerçeklerden uzak bir yaşam ya da etkisiz olmadığını göstermek için bu kitabı yazdım. İslam dünyasının sevgi, vicdan, güç ve insanlar arasındaki barışı temsil ettiğini anlatmaya çalıştım. Yazdığım dizi ve film senaryolarında da bunu işliyorum" diye konuştu.

Pasha, Hollywood filmlerinde İslam'ın terörizm, kaos veya şiddet gibi anlatıldığını dile getirerek, kendisinin de Hollywood'a Müslümanlığın güzelliklerini anlatan senaryolar yazdığını belirtti.

- "Biz bunu tersine çevirmeye çalışıyoruz"

Sinemaya uyarlanması için üzerinde çalıştığı makalelerin bulunduğunu anlatan Pasha, yazdığı senaryoların bazı film ve dizilerde oynandığını ifade etti.

Pasha, dünyada İslam'a karşı olumsuz bir görüş oluşturulmaya çalıştığını dile getirerek, İslam dininin pozitif yönünü, hiçbir zaman şiddetle, kaosla bağdaşmayacağını ortaya koymak için çalıştıklarını söyledi.

Bütün dünyada İslam'ın güzelliklerini tanıtmaya çalıştıklarını vurgulayan Pasha, "Yazılı basında ve filmlerde belirtilen görüşler tamamen yalan, iftara ve bir yasal dayanağı olmayan hikayelerle dolu. Özellikle biz bunu tersine çevirmeye çalışıyoruz, İslam'ın gerçek hikayelerini, anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

- "Filmlerimizde, hikayelerimizde İslam'ı daha çok anlatmalıyız"

"İslam'a karşı olanlara en güzel yol, filmlerle cevap verebilmek" diyen Pasha, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü filmler insanların kalbine dokunuyor, görüşleri şekillendiriyor ve doğruyu bulmalarına yardımcı oluyor. Müslümanlığı anlatan konular, filmlerde daha çok işlenmesi gerekiyor. Hikayelerde gerçekleri anlatmak, aynen Osmanlı sultanlarının hikayelerini anlattığımız gibi gerçekleri göstermek gerekiyor."

Pasha, dünyada İslam'a olan bazı olumsuz anlayışı olumluya çekmek gerektiğini vurgulayarak, "DAEŞ gibi aşırı uç örgütler, asla İslam'ın temsilcileri olamaz, İslam ile terörizm bir arada bağdaşmaz. Onun için biz de filmlerimizde, hikayelerimizde İslam'ı daha çok anlatmalıyız. İslam, DAEŞ gibi örgütleri muhakkak alt edecektir" dedi.

Kaynak: AA