Atıl Arsaya Manisalıları Heyecanlandıracak Proje

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Saruhan otel önünde bulunan atıl durumdaki arsaya yapmayı planladığı “Manisa Prime” adlı otel ve alışveriş merkezi projesinin Aralık ayı meclis toplantısında tanıtımı yapıldı.

Atıl Arsaya Manisalıları Heyecanlandıracak Proje
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Aralık ayı meclis toplantısında Manisalıları heyecanlandıracak olan “Manisa Prime” projesi ile ilgili müjde verdi. Başkan Ergün, meclis üyelerine yapılan proje sunumunun ardından, projenin ayrıntılarından bahsetti. Saruhan Otel önünde bulunan atıl arsa üzerine yapmayı planladıkları “Manisa Prime” adlı projenin şehre yeni hava getireceğini ifade eden Başkan Ergün, “Bildiğiniz üzere buradaki arsa 12 bin 429 metrekarelik bir alan. Emsal alan iki buçuk, 31 bin 250 metrekareye denk geliyor. Toplam inşaat alanı 49 bin 340 metrekare. Otel alanı olarak düşündüğümüz Magnesia AVM tarafındaki alan 17 bin 130 metrekare. AVM olarak düşündüğümüz alan ise 14 bin 125 metrekarelik bir alana sahip” dedi.

İÇERİSİNDE YOK YOK

Mevcut alana yapılması planlanan 210 odalı 5 yıldızlı otel ve AVM projesi içerisinde Manisalılar için her şeyin düşünüldüğüne dikkat çeken Başkan Ergün, “5 yıldızlı ve 210 odalı otel 19 kat üzerinden planlandı. İçerisinde 550 kişilik restoran, 450 kişilik balo salonu, 500 kişilik toplantı salonu, bin 500 metrekare üzerine kurulu spa güzellik merkezi ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Proje içerisinde ofis kısmı 13 katlı olarak planlandı. A Plus açık ofis 10 kat olacak ve içerisinde 600 metrekarelik bürolar tasarlandı. AVM noktasında ise 14 bin metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Bunun 8 bin 830 metrekaresi bodrum kat, 4 bin 125 metrekaresi ise zemin katta bulunuyor. Projenin orta kısmı ise tamamen açık olacak” dedi.

PROJE İKİ YILDA TAMAMLANACAK

Hayata geçirmeyi planladıkları projeyi iki yıl içerisinde tamamlamak istediklerini belirten Başkan Ergün, “Buraya 130 Milyon TL’lik bir yatırım yapılacak. Belki de projeyi yaparken Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından bir kuruş bile çıkmayacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Netlik kazandığında kamuoyu ile yeniden paylaşacağız” şeklinde konuştu.

ARSAYA ALICI ÇIKMAMIŞTI

Projenin yapılacağı arsanın satışı noktasında meclis üyelerinden aldıkları yetkiyi hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, “Bilindiği üzere buradan elde edilecek gelirin yüzde 55’ini 17 ilçe belediyesine eşit şekilde dağıtacaktık. Ancak yapılan ihalede arsaya talip çıkmadı. Büyükşehir Belediyesi olarak arsayı bu şekilde değerlendirmek istedik. Manisa’mıza hayırlı olsun” dedi.

PROJEYE OLUMLU TEPKİLER GELDİ

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve MHP Grupbaşkanvekili Mehmet Güzgülü söz aldı. İlk olarak söz alan Çerçi, projenin şehre kazandırılmasını doğru bulduğunu belirterek, projenin önemine vurgu yaptı. Projenin yapılacağı alana belediye hizmet binası yapılmasına baştan beri karşı çıktıklarını belirten Güzgülü ise, “Buraya bir ticarethane yapılmasını savunmuştuk. Ben bu sözü 5 sene önce söylemiştim. Bugün aynı yere geldik” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar adına projeden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Burası bize de emsal olacaktır. Çok teşekkür ederim”

PROJE OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projeyi meclisin onayına sundu. Yapılan oylama Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz’ün ret oyuna oy çokluğuyla kabul edildi.
Kaynak: İHA