Vedat Demiröz, Sözlerinin Çarpıtılmasına Tepki Gösterdi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde hayatı durdurma noktasına getiren su ve elektrik kesintileri nedeniyle yapılan haberlerin bazı yerel haber sitelerinde çarpıtılarak yayınlanmasına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz tepki gösterdi.

Vedat Demiröz, Sözlerinin Çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Demiröz, haberlerde sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, hiç kimseye ayırım yapmadan Bitlis ve ilçelerine en iyi hizmeti yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Demiröz, yaptığı açıklamada, “Birkaç gün önce Tatvan’ın Kıyıdüzü köyünden beni telefonla arayan Kerem Bilgeç adlı vatandaş, köylerinde elektrik ve sularının sık sık kesildiğini, ağır hastaları olduğunu belirterek yardım talebinde bulundu. Bende kendisine bu konu hakkında yardımda bulunacağımı belirttim, yalnız diğer Bitlis milletvekillerinin de sorunla ilgilenmesi gerektiğini söyledim” dedi.

“KÖYLERİN SU VE ELEKTRİK SIKINTILARINI ÇÖZDÜK”

Demiröz, VEDAŞ İl Müdürü Tahsin Uzunselvi‘yi arayarak Kıyıdüzü ve Sarıkum civarındaki köylerin elektriğiyle ilgilenilmesini ve oradaki mağduriyetin kısa sürede giderilmesi talebinde bulunduğunu ifade etti.

O gece yaşanan yoğun tipi nedeniyle arızaların giderilemediğini ancak sabah saatlerinde köylere elektrik ve su verildiğini anlatan Demiröz, şöyle konuştu: "Biz Ak Parti olarak hizmete ayrım yapmaksızın hemşehrilerimin her türlü sorunlarıyla elimizden geldiğince kimseyi ötekileştirmeden insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hareket ederek hizmetlerimizi halka hizmet, hakka hizmettir düsturuyla yola çıkarak milletimizin teveccühüne layık olmaya çalışıyoruz. Ben Vedat Demiröz olarak hemşehrilerime ayrım yapmaksızın hizmet etmekten mutlu olan biriyim. Onların her türlü sıkıntıları benim sıkıntımdır. Yapabileceğim hizmetleri parti ayrımı yapmaksızın yapıyorum ve bundan böyle ’hemşehrilerim hizmetlerin en güzeline layık’ anlayışıyla çalışmaya devam edeceğim.”

“KÖYLERE ELEKTRİK VERİLMİŞTİR”

VEDAŞ İl Müdürü Servet Uzunselvi de, Tatvan’ın Kıyıdüzü ve Sarıkum köyleri civarında yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili o akşam Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün aradığını söyledi.

Kıyıdüzü ve Sarıkum köylerinin elektrik kesintilerinin olduğunu belirten Uzunselvi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletvekilimiz bu konuyla ilgilenmemi söyledi.

İki üç gün üst üste yaşadığımız şiddetli fırtınadan dolayı ve özellikle sayın vekilimin beni aradığı akşam ekiplerimizin Yumurtatepe köyü civarında mahsur kalmasından dolayı o gece aşırı soğuktan dolayı arıza tespiti yapılamamıştır. Fakat ertesi gün saat 10.00 da Ahlat civarındaki köylere Kıyıdüzü ve Sarıkum elektrik verilmiştir."

Siyasi bir kurum olmadıklarını anlatan Uzunselvi, "Yalnız Bitlis Milletvekili Sayın Vedat Demiröz bizi sık sık arayarak çalışmalarımız hakkında bilgi aldı, vatandaşlara sağlıklı daha güzel hizmetler sunmamız için bize moral verdi. Elektrik dağıtım hizmetini ilimizdeki tüm köy ve ilçelere taraf gözetmeksizin sürdürebilmek için gayret gösteriyoruz. Ağır kış şartlarında zaman zaman arızaların meydana gelmesi normal bir durumdur. Bu konuda insanlarımızdan anlayış ve sabır göstermelerini bekliyoruz” dedi.

“MİLLETVEKİLİMİZ VEDAT DEMİRÖZ, SORUNLARIMIZLA YAKINDAN İLGİLENDİ”

Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ü telefonla arayan Kıyıdüzü köyü sakini Kerem Bilgeç de, şunları söyledi: “Ben o akşam Vedat beyi arayarak köyümüzde elektriğimizin olmadığını ve ağır hastalar olduğunu söyledim, bu konu hakkında yardım talebinde bulundum. Sayın vekilim bu konuyla ilgileneceğini ve gereken ne varsa yapılacağını söyledi.

Ayrıca diğer Bitlis milletvekillerinin sorunlarınızla ilgilenmesi gerektiğini bildirdi. Sayın Vedat beyin sorunlarımızla yakından ilgilenmesi sonucu elektrik ve su sıkıntımız ertesi gün saat 10.00 da giderildi. Mağduriyetimizi giderdiği için Allah Vedat beyden razı olsun. Sizlerin aracılığıyla sayın vekilime saygılarımı sunarım. Ben kendisini daha sonra telefondan arayarak teşekkür edeceğim. Ayrıca, Bitlis Milletvekilimiz Celadet Gaydalı da sorunumuzla ilgilenmiştir. Sayın Gaydalı’ya teşekkür ederim.”
Kaynak: İHA