Temacılar Tohumları Toprakla Buluşturdu

Amasya’da Tema Vakfı İl Temsilciliği’nin düzenlediği tohum ekme etkinliğinde yüzlerce tohum toprakla buluşturuldu.

Temacılar Tohumları Toprakla Buluşturdu
Akbilek Mahallesi’nde Tema Vakfı’na ait alanda gerçekleşen programa Vali İbrahim Halil Çomaktekin, kurum amirleri, Tema Vakfı üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Tema Vakfı Amasya İl Temsilcisi Fazlı Özveren, doğayı koruma bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte çocukların kendi ekecekleri fıstık ağacı tohumlarına fidan olana dek bakacaklarını daha sonra bu fidanların toprakla buluşturulacağını söyledi.



Tema’nın uzun yıllardır sürdürdüğü projeleri takdirle izlediğini belirten Vali Çomaktekin de, “Hepimiz topraktan geldik. Toprağa gideceğiz. Yaşamımızda kullandığımız, yediğimiz her şey toprak sayesinde var olmaktadır. Kısacası yaşamın temelinde toprak vardır. Tema Vakfı da kendisine toprağı korumayı amaç edinmiştir. Kendileri bu bağlamda çok hayırlı bir iş yapmaktadırlar” dedi.

Fıstık tohumlarının ekiminin yapıldığı programın sonunda TEMA temsilcisi Fazlı Özveren tarafından Vali Çomaktekin’e ağaçlandırma ve erozyonla mücadele projelerine verdiği destekten ötürü katılım belgesi verildi.

Kaynak: İHA