Gençler Ticari Hayata Kazandırılacak

Van TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Görmen: "Van genç nüfus olarak Türkiye'nin üçüncü sırasında. Bu genç nüfusu mutlaka ticari hayata kazandırmamız gerekiyor"

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Eren Görsel Görmen, Van'ın genç nüfus olarak Türkiye'nin üçüncü sırasında olduğunu belirterek, bu genç nüfusu mutlaka ticari hayata kazandırmak gerektiğini söyledi.

Görmen, yaptığı açıklamada, kurul olarak Gençlerin Ticari Hayata Kazandırılma Projesi'ni hazırladıklarını söyledi.

Van'ın genç nüfus olarak Türkiye'nin üçüncü sırasında yer aldığını belirten Görmen, şöyle konuştu:

"Bu genç nüfus, mutlaka ticari hayata kazandırılmalı. Gençlerin yitip giden enerjilerini, ticari hayatta kullanmalarını istiyoruz. Bu konuda gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse belediyeler her türlü desteği veriyor. Van'da gençlerle ilgili çok büyük bir potansiyel var. Gençlerin önünü açmak için her türlü desteği vermeye hazırız. Bu konuda çok büyük destekler alıyoruz. KOSGEB, DAKA gibi kuruluşlar projelerimize çok büyük destek veriyor. Gençlere yönelik 3 girişimcilik kursu açtık ve 4. için de projemiz devam ediyor."

Gençleri sokakta kaybetmek yerine ticari hayatta kazandırmak gerektiğini anlatan Görmen, bunun çok önemli bir sorun olduğunu, bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

Görmen, "Son zamanlarda Van'ı canlandıracak ve işsizlik problemini azaltan, çok iyi mekanlar açıldı. Organize Sanayi Bölgesi, alışveriş merkezleri, lokanta ve kafeler işsizliğin önlenmesinde önem taşıyor" dedi.

Kariyer günleri düzenlediklerini, gençlere girişimciler kurulu sertifikası verdiklerini anlatan Görmen, "Sertifika vermekteki amacımız, gençlere KOSGEB desteklerinin verilmesiydi. Bunu yaparken çok hassas davrandık. Bu desteği rastgele vermedik. Bu projelerin yüzde 12'si hayata geçti. Sürekli eğitim merkezlerini hayat geçirdik. Bu konuda odamız bize desteklerini esirgemedi" ifadelerini kullandı.

DAKA ve KOSGEB ile sürekli irtibat halinde olduklarını anlatan Görmen, bu iki kurumun projelerine büyük destek sunduğunu belirtti.

Projesi olan gençlerin kendilerine ulaşmasını isteyen Görmen, şunları ifade etti:

"Gençlerin önünü açmak, onlara hibe vermek istiyoruz. Uzun vadeli geri dönüşler ve geri dönüşsüz kredilerimiz de var. Bunlar gerçekten büyük fırsatlar. Bunun için önce gençlerin hayal güçlerini hayata geçirmeleri gerekiyor. İnsanlara faydalı, istihdam oluşturacak projelere desteğimiz sürecek. Gençlerimiz yaşam mimarımız olmalı."

Kadın istihdamına yönelik çalışmalar da yaptıklarını dile getiren Görmen, kadınları ticari hayata kazandırmak istediklerini söyledi.

Görmen, "Bunun yanı sıra kurul olarak sosyal faaliyetlerde de bulunuyoruz. Hopa'daki sel felaketinde ilk yardımda bulunan sivil harekettik. Engellilere yönelik projemiz var. Engelliler parkı projemiz bitti. Bununla ilgili kaynak arayışımız devam ediyor" diye konuştu.
Kaynak: AA