Miliband, Nijerya'da Mülteci Kampını Ziyaret Etti

Uluslararası Kurtarma Komitesi Başkanı ve eski İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Maiduguri kentinde Boko Haram şiddetinden kaçanların kaldığı mülteci kampını ziyaret etti.

Miliband, Boko Haram'ın şiddet eylemlerinde son 6 yılda 20 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve birçok çocuğun yetim kaldığını belirtti.

Ziyaret sırasında mülteci çocuklara özel ilgi gösteren Miliband, çocukların söylediği "ABC" şarkısını dinledi.

Daha sonra oturarak çocuklarla sohbet eden Miliband, onlara en büyük isteklerinin ne olduğunu sordu. Soruyu "Eve gitmek istiyorum" diye yanıtlayan bir çocuk, Miliband'dan yardım istedi.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'lerin başından bu yana faaliyet gösteriyor. Örgütün ülkenin kuzeydoğusundaki Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde düzenlediği şiddet eylemlerinde, son 6 yılda 20 bin kişi hayatını kaybetti. Nijerya ordusu, son dönemde çok sayıda Boko Haram kampını yok etmesine karşın, bölgedeki güvenlik sorunu sürüyor.

Yaklaşık 1 milyon nüfusa sahip Maiduguri kentinde 2 milyondan fazla mülteci bulunuyor. Mültecilerin yarısını çocuklar oluşturuyor.

Kaynak: AA