Bayırbucak Türkmenlerine İnsani Yardım

GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) iş birliğinde Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan "Gazi şehir, kardeşlerini unutmadı" adlı kampanya kapsamında 20 tır yardım malzemesi temin edildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yazılı açıklamasında, "medeniyetlerin beşiği, barış ve kardeşlik şehri" Gaziantep'in her konuda olduğu gibi yardımseverlikte de her zaman bir adım önde olduğunu belirtti.

Kentin, çok önemli sınavdan geçtiğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Şehrimizden yapılan bu yardımlarla bütün dünyaya ve özellikle Avrupa Birliği ülkelerine insanlık dersi veriyoruz. Bölgeye barış ve huzurun gelmesi için çok çalışıyoruz. Bunu yaparken de nerede bir mağdur ve mazlum varsa onun yanında oluyoruz. Oradan gelenlere insani yardımda bulunuyoruz. Herkese eşit derecede yaklaşıyoruz."

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise borsa üyelerinin gönüllü katılımıyla başlatılan kampanya kapsamında kısa sürede 20 tırdan fazla gıda yardımı toplandığını açıkladı.

Gaziantep halkının, farklılığını bir kez daha ortaya koyduğunu bildiren Tiryakioğlu, toplanan yardımların kısa sürede Suriye'deki Türkmen köylerine ulaştırılacağını kaydetti.

Bayırbucak Türkmenlerine yardımda bulunmanın bir insanlık görevi olduğuna aktaran Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Türkmen soydaşlarımız, kendi topraklarında çetin bir mücadele veriyorlar ve desteklerimize ihtiyaçları var. Asırlardır yurt edindikleri topraklardan zorla sökülerek atılmak istenen Türkmen kardeşlerimize insani yardım noktasında elimizden geldiği kadar yardımcı olmamız gerekiyor. Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde, zor hava şartlarını göz önüne aldığımızda Türkmenlere yapılacak yardımların ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu bir kez daha görmekteyiz."

- Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilciliğinden yardım

Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilciliği aracılığıyla temin edilen insani yardım malzemelerini taşıyan tır, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine doğru yola çıktı.

Derneğin Antalya Temsilcisi Ahmet Sargın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen malzemeler arasında ilaç, gıda, giyim, un ve battaniyelerin yer aldığını ifade etti.

Yardımların toplanmasında Antalya Ahlak Kültür Çevre ve Eğitim Derneği (AKÇED) ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Sargın, AKÇED yetkilileri başta olmak üzere tüm bağışçılara teşekkür etti.

Suriyeli Türkmenlerle hem din kardeşliği hem de soydaşlık gibi iki büyük bağ olduğuna işaret eden Sargın, bu bağın kopmaması ve daha da kuvvetlenmesi için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Sargın, Türkiye'nin davasında haklı olduğunu ve mazlumun yanında yer aldığını bildirerek "Bizler de kuruluş amacı iyilik olan bir dernek olarak her zaman olduğu gibi Suriye'de de mazlumların ve yardıma ihtiyaç duyanların yanında duruyoruz" diye konuştu.

Dernek çalışanları ve gönüllülerce toplanan yardımların bulunduğu kolilerin yüklendiği tır, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kaynak: AA