'Dostluk Ve Barış Festivali' Antalya'da Başladı

ANTALYA - Türkiye, Rusya, Kazakistan ve Polonya derneklerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Dostluk ve Barış Festivali" Antalya'da başladı.

Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen festivalde Türkiye, Rusya, Kazakistan ve Polonya'nın geleneksel halk dansları sahnelendi.

Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina, Dostluk ve Barış Festivali'nin Antalya'da yaşayan yerleşik yabancılar ile Türk vatandaşları arasında kaynaşma, birlik, beraberlik ve dayanışmanın sağlanması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Sekiz yıldır Rus derneğinde yönetici olarak çalıştığını belirten Sorokina, şöyle konuştu:

"Antalya bizim ikinci vatanımız. Biz her zaman Antalya'daki Türk vatandaşlarından yardım ve sevgi gördük. Bu bizim altıncı festivalimiz. Bu festival Türkiye, Polonya, Kazakistan ve Rusya halklarının birbirine daha da yakın olmasına, insanların birbiriyle kaynaşmasına hizmet ediyor. Bize böyle bir fırsat ve destek verdikleri için Türk halkına teşekkür ediyorum."

Türkiye genelinde özellikle de Antalya'da yaşayan yabancı gelin sayısındaki artışa da dikkat çeken Sorokina, festivalin toplumlara mesaj vermesi amacıyla önemli olduğunu vurguladı.

Festivale Kazakistan ve Avrasya Devletleri Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Aron Khismet, Polonyalılar Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Malgorzata Dastek Koçkaya, Veles Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nadya Pelit, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz de katıldı.

Yarın Milletlerarası Moskova Okulu ve Çağlayan Koleji'nin etkinlikleriyle devam edecek festival, 7 Aralık'ta yabancı gelin ve kayın validelerinin çiğ börek yapacağı yemek festivali ve Türk halk danslarıyla sona erecek.

Kaynak: AA