Darülaceze Sakinlerine Nostaljik Tur

Darülaceze sakinleri, İETT'nin nostaljik otobüsleriyle İstanbul'un tarihi yerlerini gezdi

Darülaceze Sakinlerine Nostaljik Tur
Darülaceze sakinleri, İETT'nin nostaljik otobüsleriyle Ortaköy, Sultanahmet, Eyüp, Balat, Unkapanı ve Ayvansaray gibi İstanbul'un tarihi yerlerini gezdi.

İETT ve Darülaceze Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte 75 Darülaceze sakini Okmeydanı'ndaki Darülaceze Başkanlığı'nı önünden İETT'nin "Tosun" ve "Leyland" adlı nostaljik otobüslere bindirildi. Darülaceze sakinlerinin İstanbul turu, nostaljik şarkılar eşliğinde başladı. Otobüsler, Ortaköy, Sultanahmet, Eyüp, Unkapanı, Seyrantepe, Maslak, Baltalimanı, Ortaköy, Beşiktaş, Dolmabahçe, Tünel, Yenikapı, Aksaray ve Balat gibi yerlerden geçti.

Renkli görüntülere sahne olan turda yolcular, nostaljik şarkılarla duygusal anlar yaşadı.

Sahili gördüklerinde mutluluklarını gizleyemeyen Darülaceze sakinlerinin gözlerindeki sevinç dikkati çekti. Yolculuk esnasında konuşmayı tercih etmeyen kimi engelli sakin de otobüslerin camlarından İstanbul'u izlemenin tadını çıkardı.

İstanbul nostaljisi yaşayan Darülaceze sakini yolcular, duygularını AA muhabiriyle paylaştı. Tura katılanlardan 50 yaşındaki Hasan Tuna, "Tura katıldım. Çok mutluyum" dedi.

Darülaceze sakini 85 yaşındaki Hayriye Soya da, "Nostaljik otobüsler, bana geçmişi hatırlattı. Çok beğendim" diye konuştu.

Huzurevinde yaşarken bir şiir kitabı ve albüm hazırlayan Fahri Kabaağaç ise yolculuk esnasında kendi şiirini okudu.

Kabaağaç, yolculuğun hoşuna gittiğini belirterek, "Bu otobüsler, İstanbul'a geldiğimde troleybüs olarak kullanılıyordu. Çok iyi hatırlıyorum, Tosun'a binmiştim. Sanki o yıllara gitmiş gibi oldum" ifadelerini kullandı.

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ise kurumlarında kalan insanların dünyadaki nimetlerden faydalanmaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Havalar iyi olduğunda piknik ve boğaz turu da yaptıklarını aktaran Cebeci, "Bugün İETT, bize nostaljik otobüslerini bizzat getirdi. Buradan alıp, sakinlerimize Tarihi Yarımada dahil olmak üzere İstanbul'un en güzel yerlerini gezdiriyorlar" diye konuştu.

İETT Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan İçen de, İETT olarak asli işlerinin toplu taşıma olduğunu, bunun yanı sıra  sosyal sorumluluk projeleri de hayata geçirdiklerini söyledi.

İçen, bu sosyal projeler çerçevesinde sürdürülen faaliyetlerden birinin de Darülaceze sakinlerine İstanbul turu yaptırmak olduğunu ifade ederek, "Darülacezede yaşlı insanlar kalıyor. Onlara nostalji yaşatmak amacıyla bu tür bir organizasyon düzenledik. Avrupa Yakası'ndaki tüm tarihi mekanları sakinlerimiz, nostaljik otobüslerle görme imkanı buluyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA