Başkan Hiçyılmaz'dan Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Başkan Hiçyılmaz'dan Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
Türkiye’nin, kadına seçme ve seçilme hakkını veren devletlerin başında geldiğini belirten Başkan Hiçyılmaz, 1934 yılından bugüne kadar kadınların; yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla yer aldıklarını söyledi.



Kadınların ekonomiye olan katkılarının önemli olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, “Kadınlarımızın 2014 yılında yüzde 30,9 olan iş gücüne katılım oranı, 2015 yılı Ağustos döneminde yüzde 32,1’e yükselmiştir. Kadınlarımızın işgücüne katılımlarının artmasının kaynağında; ekonomik koşullar kadar, eğitimli kadın sayısındaki artış da önemli rol oynamaktadır. Yükseköğretim yapmayan kadınların işgücüne katılma oranı yüzde 19,6 iken, üniversite eğitimi almış olan kadınlarımızda ise bu oran yüzde 78,8’e kadar çıkmaktadır. Kadınlarımızın işgücüne katılım oranının artması, gelecek açısından bizleri sevindirmektedir” dedi.

Hiçyılmaz, “Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşması bakımından; kadın ve genç nüfusun ekonomiye etkin katılımı önemlidir. Bu bağlamda kadınlarımızın iş yaşamında daha çok yer alması gereklidir. Bunları sağlamak adına, Kayseri Ticaret Odası olarak, Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu’muzun çalışmalarına kaktı sağlamaktayız. Kadınlarımızın girişimci olarak yetişmesi ve iş sahibi olmaları konusunda eğitim programları ve bilgilendirme toplantıları düzenlemekteyiz” diye konuştu.

Hiçyılmaz, mesajını şu ifadelerle sürdürdü:

"Toplumumuzun temelini oluşturan kadınlarımıza yönelik her türlü şiddete, ayrımcılığa ve istismara karşı olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, başarı ve esenlikler diliyorum."
Kaynak: İHA