Mekke'nin Fethi'nin 1385. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Mekke’nin Fethi’nin 1385. yıl dönümü, Gaziantep Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği programla, Kamil Ocak Spor Salonu’nda kutlandı.

Mekke'nin Fethi'nin 1385. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, Sanatçılar Hasan Kara ve Serdar Demirtaş sahne aldı. Programda, Erkam’dan şiirler okundu. Kum sanatı gösterisi ve sinevizyon gösterisi yapıldı. Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan, Mekke’nin Fethi programının sadece Gaziantep’te değil, Türkiye’nin birçok ilinde kutlandığını belirterek, “Geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz, Mekke’nin Fethi’nin Yıl Dönümü programlarında yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Mekke’nin Fethi sadece Gaziantep’te değil, Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde kutlanmaktadır. Siz değerli misafirlerin bugün bizimle burada oluşunuz, bir kimliğin, imanın ve şuurun en güzel şekilde ortaya konulmasıdır. Bu toplantıların milletimizin ve ümmetimizin saadetine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ise, "Popüler kültürün bütün dayatmalarına inat, yeni yıl adı altında, Noel’i kutlamak yerine, buraya gelerek Mekke’nin Fethi’ni kutlayan, siz değerli insanlara teşekkür ediyorum. Dünyanın son 200 yılı kan, gözyaşı ve zulmün hakim olduğu bir durum olarak geçmiştir. Bizi yıllarca birbirimize düşürdüler çünkü, Anadolu coğrafyası kalkarsa mazlumlar kalkar, ümmet kalkar ve sömürü düzenleri sona erecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA