AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz Açıklaması

"AK Parti hükümetleri olarak 13 yıldır, milletimizin menfaatine olan tüm hizmetleri, yatırımları bir an önce hayata geçirmenin gayreti içinde olduk, olmaya da devam edeceğiz"

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti hükümetleri olarak 13 yıldır, milletin menfaatine olan tüm hizmetler ve yatırımları bir an önce hayata geçirmenin gayreti içinde olduklarını, olmaya da devam edeceklerini bildirdi.

İnceöz, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarı olarak seçim beyannamesinde yer alan tüm vaatleri tek tek yerine getirdiklerini belirtti.

Yeni asgari ücretin bin 300 lira olduğunu anımsatan İnceöz, "Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca 30 Aralık Çarşamba günü Meclis Genel Kurulu’nda 12 bin 500 öğretmen kadrosu ihdasını da içeren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi görüşmeleri tamamlanarak yasalaştı. AK Parti hükümetleri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en hızlı şekilde hizmet üretmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Yılın son yasal düzenlemelerine değinen İnceöz, şöyle devam etti:

"Devlet üniversitelerindeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşının 72 olmasına yönelik düzenleme 1 yıl uzatılarak, 31 Aralık 2016'ya kadar geçerli olacak. Vakıflar burs vermek için 31 Aralık 2016'ya kadar bağış alabilecek. 2011 yılından itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları maddi durumu yetersiz üniversite öğrencilerimize verilmek üzere şartlı bağış kabul edebilmekteler. Bu şekilde yıllık yaklaşık 5 bin öğrencimize burs verilmektedir. İlgili kanunun 31 Aralık 2015 tarihinde sona ermesi nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için süre uzatıldı."

İnceöz, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) sözleşmeli olarak istihdam edilen erbaş ve erlerin brüt asgari ücret esas alınarak belirlenen maaşlarının, subay, astsubay ve uzman erbaşlar dahil TSK'daki kamu görevlileri gibi memur aylık katsayısı esas alınarak belirleneceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"2003 öncesi ve sonrası göreve başlayan astsubayların başlangıç derece kademeleri ile eğitim seviyelerine bağlı olarak yapılan intibak işlemlerinde paralellik sağlanıyor. Yasaya göre er, erbaş ve askeri öğrencilerin harçlıkları yüzde 100 artırılmaktadır. Hazine'ye veya DSİ'ye ait deniz, iç sular ve karada yapılacak su ürünleri üretim tesislerinde veya su ürünleri yetiştiriciliği yatırımlarında ihtiyaç duyulan su ve su alanlarıyla deniz ve iç sulardaki su ürünleri istihsal hakkının kira teknik şartları, süreleri ve yıllık bedellerinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenme süresi 1 Ocak 2017'ye kadar uzatıldı. Burada da su ürünleri üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. AK Parti hükümetleri olarak 13 yıldır, milletimizin menfaatine olan tüm hizmetleri, yatırımları bir an önce hayata geçirmenin gayreti içinde olduk, olmaya da devam edeceğiz."
Kaynak: AA