Türkler’den İsviçre’ye ‘dünyanın en uzun tüneli’

Rönesans İnşaat tarafından yapılan dünyanın en uzun tüneli Gotthard Base’in tamamlanması için geri sayım sürecine başlandı. Tünelin mayıs ayı içinde açılması planlanıyor.

Türkler’den İsviçre’ye ‘dünyanın en uzun tüneli’
Rönesans İnşaat tarafından yapılan dünyanın en uzun tüneli Gotthard Base’in tamamlanması için geri sayım başladı. İsviçre’yi Avrupa’nın yüksek hızlı demiryolu ağına entegre edecek olan Gotthard Base Tüneli Zürih’i, Milano’ya bağlayarak yolcu seyahat sürelerini önemli ölçüde kısaltacak. Gotthard Base Tüneli hakkında bilgi veren Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Düzyol, tünelin 57 kilometre uzunluğundaki iki adet tek hatlı tüpten oluştuğunu söyledi.

SÜRE KISALACAK

Çapraz geçitlerle birlikte tünel sisteminin 152 km’den uzun olduğunu söyleyen Düzyol “Gotthard Base Tüneli ünya genelindeki en derin demiryolu tüneli olma özelliğine sahip. Tünel, Alpler boyunca toplam ulaşım kapasitesini artırırken, çevre üzerindeki olumsuz etkileri de azaltacak. Ayrıca bu tünel, Zürih’i, Milano ve Lugano’ya bağlayarak, yolcu trenlerinin seyahat süresini de önemli ölçüde kısaltacak” diye konuştu. TAT Konsorsiyumu beton bloklu hattın inşaatını, güç kaynağını, kablo sistemlerini, telekomünikasyon ve güvenlik sistemlerini sağlıyor. İnşaatın mayıs 2016 tarihine kadar tamamlanmasının ardından test çalışmalarına başlanması bekleniyor.