Emeklilere Telefon Dolandırıcılığı Semineri

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, telefon dolandırıcılarına karşı uyarıda bulunmak amacıyla emeklilere seminer verdi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tüm Emekliler Derneği Kırşehir Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde emeklilere ikamet güvenliği ve telefon dolandırıcılığı konularında bilgi verildi.

Emeklilerden, telefon dolandırıcılığı olayının mağduru olmamaları için kendilerini savcı, polis, asker veya başka bir kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere inanmamalarını isteyen ekipler, para veya değerli eşyalarını bu kişilere teslim etmemelerini istedi.

Böyle durumlarla karşılaşan emeklilerin telefonu kapatarak 155 Polis İmdat hattını aramaları uyarısında bulunan ekipler, hiç bir kamu görevlisinin telefonda yardım karşılığında kimseden para yada değerli eşya istemeyeceğini vurguladı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, telefon dolandırıcılığı ve ikamet güvenliği konularında suç ve suçlulara karşı farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirme çalışmalarının devem edeceği kaydedildi.

Kaynak: AA