BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması

"2016 yılının da büyük başarılara imza atacağımız bir dönem olacağına inanıyorum"

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 2016'da büyük başarılara imza atacaklarını bildirdi.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Oda Hizmet Binasında gerçekleştirilen yılın son olağan meclis toplantısında konuşan Burkay, BTSO olarak yeni yılda yine büyük başarılara imza atacaklarını ifade etti.

Burkay, 2015'i Bursa'ya değer katan projeleri hayata geçirmenin ve üstlenmiş oldukları sorumlulukları yerine getirmenin huzuruyla kapattıklarını ifade etti.

Bursa'nın gelecek 50 yılına yön verecek olan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş işlemlerini tamamladıklarını aktaran Burkay, BTSO olarak Enerji Verimliliği Merkezi'ni Bursa ekonomisine kazandırdıklarını, Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) ile Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin temelini attıklarını hatırlattı.

Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında da 2015 yılında 32 fuar düzenlediklerini ve yaklaşık bin 500 iş adamını bu fuarlara taşıdıklarını kaydetti.

İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı, Ev&Stil, Contract Hotel EXPO ve Blok Mermer Fuarı'nı Bursa'ya kazandırdıklarını belirten Burkay, "Kentimizi fuarcılıkta marka haline getirmek istiyoruz. Bursa'ya en az 12 nitelikli fuar kazandırmalıyız. Bunun için BTSO olarak stratejik ortağımız TÜYAP ile bu konuda yeni fuar organizasyonlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Ticari Safari Projesi kapsamında 70 ülkeden yaklaşık 3 bin kişiyi BTSO ev sahipliğinde ağırladıklarını dile getiren Burkay, iş dünyasının gelişimine destek sağlamak için hayata geçirdikleri BTSO Akademi Projesi kapsamında şimdiye kadar 7 bin başvuru aldıklarını ve 4 bin 500'e yakın kişinin de eğitimlerden faydalandığını kaydetti.

Bursa ekonomisine değer katan, üyelerin ihracatını artırmasını sağlayan ve firmaların yurt dışı pazarlarına açılmasını kolaylaştıran projeleri hazırlarken öz kaynakları en iyi şekilde yönettiklerini vurgulayan Burkay, şunları kaydetti:

"Bir taraftan makro projeleri hayata geçirirken farklı kaynakları da Bursa ekonomisine kazandırdık. Sahip olduğumuz kaynağın çok daha fazlasına karşılık gelen yatırımları Bursa'ya kazandırdık. Görevi devraldığımız 2013'ten itibaren akılcı ve etkin mali politikalarla BTSO'yu bütçe fazlası veren bir yapıya kavuşturduk. BTSO olarak Türkiye'ye rol model olan projeleri hayata geçirirken merkezi hükümetin sağladığı desteklerden maksimum düzeyde faydalandık. Kalkınma Bakanlığı aracılığıyla projelerimize 8,5 milyon liralık destek aldık. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi'ne 52 milyon liralık mali destek sağladık. Ekonomi Bakanlığı'ndan 5 farklı sektördeki Ur-Ge projelerine 22,5 milyon liraya kadar destek aldık. KOSGEB'in de kaynaklarını harekete geçirerek, Küresel Fuar Acentesi kapsamında üyelerimize 3 milyon lira kullandırdık. 2016 yılının da büyük başarılara imza atacağımız bir dönem olacağına inanıyorum."

Yeni yılda temelini attıkları projeleri hayata geçireceklerini ve yeni projelerin de startını vereceklerini belirten Burkay, "Üyelerimizin çok büyük fayda gördüğü ve olumlu tepkiler aldığımız BTSO Akademi, Ticari Safari ve Küresel Fuar Acentesi gibi projelerimiz aynı hızla devam edecek. Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nin temelini de 2016 yılının başında atacağız" açıklamasını yaptı.

- Bursa'da iplik fabrikasındaki yangın

Burkay, 27 Aralık Pazar günü çıkan yangında büyük zarar gören Işıksoy Tekstil'e sektör temsilcilerinin örnek bir dayanışmayla destek verdiğini açıkladı.

Firma sahipleri Ertuğrul ve Mustafa Işık'a ve çalışanlarına geçmiş olsun temennisinde bulunan Burkay, "Millet olarak zor zamanlarda gösterdiğimiz örnek dayanışma duygumuz yine öne çıktı. Sektör temsilcileri, firmanın öncelikli siparişlerini yerine getirebilmesi için kendi fabrikalarının kapısını açmaya ve üretim süreçlerinde destek vermeye hazır olduklarını iletti. Bursa iş dünyamıza dayanışmanın bu en güzel örneğini verdikleri için şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Kaynak: AA