Vali Kahraman Ahıska Türklerinin Misafiri Oldu

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Ukrayna’dan getirilen ve Erzincan’ın Üzümlü İlçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin evlerinde misafir oldu

Vali Kahraman Ahıska Türklerinin Misafiri Oldu
Vali Süleyman Kahraman Ukrayna’dan 2 kafile halinde Erzincan’a getirilen 329 Ahıska Türkünün yerleştirildikleri Erzincan’ın Üzümlü İlçesindeki evlerine misafir oldu.

Vali Süleyman Kahraman ziyaret ettiği Ahıska Türklerinin evlerinde incelemelerde bulunup, Ahıska Türkleriyle sohbet ederek, eksiklikleri olup olmadığını sordu.

Vali Süleyman Kahraman gerçekleştirdiği ziyaretlerinde; “Ahıskalı kardeşlerimizin vatanlarına kabul edilmesini Sayın Cumhurbaşkanımızın Mart ayında Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı ile görüşmesi sonucu bu süreç başlamış oldu. Allah’a şükrediyoruz ki bu süreç burada devam ediyor. Dün Ahıska Türkü kardeşlerimizi burada misafir olarak kabul ettik. Şimdide kardeşlerimizin misafiri olduk. Dün akşam evlerine yerleştiler. Kendilerini Üzümlü halkı bir ensar anlayışı ile kabul etti. Üzümlü de ki insanlarımız, kardeşlerimiz Ahıskalı kardeşlerimizin, sevgilerini, sevinçlerini varsa üzüntülerini ve her şeylerini kendileriyle paylaşmak istiyorlar. Onun için bizde bugün burada kardeşlerimizin eksiklikleri, ihtiyaçları var mı diye evlerini dolaşıyoruz. Memnuniyetlerini ve sevinçlerini duymak istiyoruz. Üzüntüleri varsa onları paylaşmak istiyoruz. Kendilerinin düşüncelerini öğrenmek için evlerinde misafirleri olarak sevinçlerini paylaşmak istedik. Gördüğümüz kadarı ile misafirlerimiz memnun. Bizde böyle bir şey bekliyorduk. Ne güzel çayları, şekerleri her türlü ihtiyaçları giderilmiş durumda.

Bugün sabahta yine Bursa’dan 29 Ahıskalı ailemiz geldi. Onları da ziyaret ederek eksikliklerini soruyoruz. Bizim amacımız burada misafirperverliğimizi, kardeşliğimizi, soydaş olduğumuzu kendilerine göstermek ve burada ilelebet kalmalarını temin etmek. Yine kardeşlerimizin ihtiyaçları giderilmesi konusunda Üzümlü Belediye Başkanımız Ahmet Bey, Üzümlü Kaymakamımız Fatih Bey, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Bey’in yanı sıra diğer kardeşlerimizle hep el birliği ile güç birliği ile gönül birliği ile bu kardeşlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Dün Ahıska kardeşlerimizi evlerine getirttik, şimdide kendileriyle hemhal oluyoruz. “diye konuştu.

Evlerine yerleştirilen ve Vali Kahraman’ın misafir olduğu Ahıska Türklerinden İbrahim İzzatov oğullarının, kızlarının her daim Türk topraklarının hizmetinde olacağını belirterek; “Bizleri Erzincan da Üzümlü Köyüne getirdiler. Üzümlü halkı bizi tatlı karşıladı.70 yıldır benim ninem, dedem, babam, anam bu Türkiye toprağını görmedi. Bizlere nasip oldu. Biz ailem ile birlikte mutluyuz. Bizim halkımızın hepsi mutlu oldu. Türkiye Cumhuriyeti sayesinde biz vatanımıza kavuştuk. 70 yıldır biz vatanımıza nasıl geliriz diye düşünüyorduk. Buranın büyüğü, velisi Vali Beye, Kaymakamının, Belediye Başkanının yardımı ile bizim halkımız buraya geldi. Sağ olsunlar. Varolsunlar. Ömürleri uzun olsun. Evleri beğendik. Evler süper. Bu sayede oğullarımız, kızlarımız Türkiye topraklarında hizmet edecekler. Bizler Türk topraklarının her daim hizmetindeyiz.”dedi.

Kaynak: İHA