Tokat'ta Uyuşturucu İle Mücadele Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Tokat'ta 2015 yıl sonu uyuşturucu ile mücadele değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Cevdet Can, genç kelimesinin hazine anlamına geldiğini belirterek, hazinenin korunması gerektiğini söyledi.

Tokat'ta uyuşturucuyla mücadele noktasında bir sistem kurulduğunu ve çalıştığını ifade eden Can, "Kurumlarımız neler yapacaklarını biliyor. Bunları devam ettirmek ve yeni önerileri almak gerekiyor. Bu bir yönetim işidir. Biz, alışkanlığa dayalı yönetim anlayışını yok etmek istiyoruz ilimizde" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları ise 2015 yılında uyuşturucuyla mücadele konusunda kurula üye tüm kamu kurum ve kuruluşları ile STK'larca yıl boyunca yapılan faaliyetleri sunumlarla anlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürü Murat Mutlu da, 2015 yılında uyuşturucu ile mücadele konusunda kentte yapılan çalışmalar hakkında kurula bilgi vererek il genelinde 269 kişiye uyuşturucu ile ilgili işlem yapıldığını, bunlardan 74'ünün tutuklandığını kaydetti.

Toplantıya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri, Cumhuriyet Savcısı Özgür Metin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erkan Alacakurt, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA