Kamp Personeline 'Stratejik Liderlik Ve Yönetim' Semineri

Elbeyli Geçici Barınma Merkezinde görevli personele, "stratejik liderlik ve yönetim" eğitimi verildi.

Gökkuşağı Anaokulu toplantı salonundaki eğitime, Elbeyli Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kerem Büyükçolak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Volkan Yıldırım ve kampta görevli personel katıldı.

Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitime, kendisi dahil kampta faaliyet gösteren tüm personelin katılmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Personel ve birim sorumlularının motivasyon düzenine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Sarı, "Arkadaşlarımızın farkındalıklarının yükseltilmesi ve mesleki anlamda yeterliliklerinin belirli bir seviyenin üzerine çıkarılması, burasının dünyanın en iyi kampı olma iddiamızın altını dolduran bir gerekçe olmuştur. Önümüzdeki süreçte personellerimizin mesleki yeterlilik içerisinde ruhsal ve mesleki anlamda kalitelerinin artırılması anlamında bu tip eğitimlere devam etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Eğitimi veren psikolog Sevda Güner de Suriyeli sığınmacılar için kurulan kampları ciddi anlamda önemsediğini belirtti.

Kamplarda çalışan personellerin moral ve motivasyona herkesten daha fazla ihtiyacı olduğunu aktaran Güner, "Arkadaşlarımızın duygu ve düşüncelerini güçlü kılmalarına ve  iletişimlerini düzenli yürütmelerine ihtiyaçları var. Bugün bütün bu organizasyonları hayata geçirirken, çalışanların etkinliğini sağlamak ve strateji çizmelerini nasıl yapacaklarını, diğer günlerde ise  duygu durumu yönetimi, pozitif psikolojiyi anlatacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA