AK Parti Antalya Milletvekili Enç Açıklaması

"Son 13 yılda AK Parti hükümetleri tarafından Antalya'da kültür ve turizme 403,5 milyon liralık yatırım yapıldı"

AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, son 13 yılda AK Parti hükümetleri tarafından Antalya'da kültür ve turizm için 403,5 milyon liralık yatırım yapıldığını bildirdi.

Enç, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetleri tarafından kültür ve turizm için 403,5 milyon liralık yatırım yapıldığını, yerel yönetimlerin turizm altyapı projeleri için de son 13 yılda 275,5 milyon lira destek sağlandığını ifade etti.

Antalya'da 2002 yılında 64 olan mavi bayraklı tesis sayısının 2014 yılında 207'ye yükseldiğini belirten Enç, 2002 yılında 150 bin 955 olan işletme belgeli konaklama tesisi yatak kapasitesinin de geçen yılın sonunda 388 bin 800'e çıktığını kaydetti.

Bacasız sanayi olarak bilinen turizm sektörünü önemsediklerini ve global krizden etkilenen sektörde oluşan zararların önüne geçilmesi için destek ve teşvikler sağlandığını ifade eden Enç, şöyle devam etti:

"Başbakanımızın turizm sektöründeki krizle ilgili hassasiyeti ve teşvikleri özellikle Antalyamız için büyük önem arzediyor. Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Mahir Ünal'ın ifadesiyle, 'kapsamı genişletilen yakıt desteği uygulamasıyla son zamanlarda Rusya ile yaşanılan turizm kriziyle ilgili önemli bir kolaylaştırıcı ve telafi edici tedbir olacak.' Hükümetimiz tarafından daha önce sadece Rusya ve bağımsız devlet topluluğundan gelen tarifesiz uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği veriliyordu. Şimdi ise bu yakıt desteği tüm dünyadan gelen tarifeli tarifesiz bütün uçaklara verilmeye başlanacak. Rezervasyon iptallerinin önüne geçilmesinde ciddi etkileri olacak bu uygulama ile aynı zamanda Türkiye turizmi belli pazarlara bağımlı kalmamış olacak."
Kaynak: AA