İzmir'de 'Özel' Futbol Projesi

Özel Olimpiyatlar Türkiye ile Kral Baudouin Vakfının iş birliğinde gerçekleşen Karma Futbol Projesi'nin kapanış turnuvası yapıldı

İZMİR - Özel Olimpiyatlar Türkiye ile Kral Baudouin Vakfının iş birliğinde gerçekleşen Karma Futbol Projesi'nin kapanış turnuvası İzmir'de yapıldı.

Zihinsel engelli bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen projeye Ödemiş İlkokulu, Birgi Özel Efe Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Bayındır Özel Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri katıldı. Toplam 9 karma futbol takımının yer aldığı organizasyonda 60'ı özel, 90 sporcu katıldı.

Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün yanı sıra Ödemiş İlçe Kaymakamlığının da destek verdiği organizasyonda konuşan Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, "Karma futbol gibi projelerle bir yandan engelli bireylere çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlayarak, hem yeteneklerini geliştiriyor hem de sosyal hayata katılmalarını sağlıyoruz. Projelerimize ilginin her geçen gün artması da ne kadar doğru yolda olduğumuzu teyit ediyor" diye konuştu.

Turnuva, projenin uygulandığı Malatya, Kayseri, Manisa ve Zonguldak'ta yapılacak.
Kaynak: AA