Kosova Yenı Yıla Işıl Işıl Girecek

Yılbaşına gün sayan Kosova’da, kış masalının yaşanması için her şey hazır.

Avrupa’nın en genç ülkesi Kosova’da yılbaşı heyecanı iyiden iyiye kendini göstermeye başladı.

Başkent Priştine’nin cadde ve meydanları yılbaşı dolayısıyla binlerce ışık ile ışıklandırıldı. Vatandaşlar yılbaşı için süslenen meydan ve caddelere akın etti. Soğuk ve sisli havaya rağmen, yılbaşı atmosferini yaşamak için kendilerini sokağa atan vatandaşlarda yeni yıl heyecanı iyiden iyiye seziliyor. Dev çam ağaçları, rengarenk ışıklarla süslenen caddeler, yılbaşı öncesinde hüküm süren büyüleyici atmosferı yansıtıyor.

Yılbaşı öncesi yapılan ışıklandırmalar ve süslemeler, trafiğe kapalı Rahibe Teresa Caddesi’ni aydınlatıyor. Cadde, aydınlanmış şekliyle görenleri adeta büyülüyor. Başından sonuna kadar yapılan farklı ışıklandırmalar ile donatılmış meydan ve caddeler ışıl ışıl bir görünüm almış durumda. Binlerce ampülle süslenen Priştine’de görsel bir şölen sunuluyor.

Yılbaşı heyecanını yaşayan vatandaşlardan Fadil Gerguri , 2016’nın her bakımdan 2015 yılından daha iyi olmasını, Kosova’da ilk sırada siyasi ve ekonomik durumun düzelmesini diledi.Yerleştirilen dev çam ağaçlarından gözlerini alamayan küçüklerin tek arzusu ise yılbaşıbda çok hediye almak. Faton Shala da 2015 zorlu ve sıkıntılı bir yıl olduğunu, siyasetin çıkmaza sürüklendiği ve ekonominin darboğazdan çıkamadığını belirterek, bu alanlarda gelecek yıl olumlu gelişmelerin yaşanmasını diledi.

Endrit Aliya ise Kosova’da siyasi krize yol açan Brüksel anlaşmalarının iptal edilmesini arzuladığını söyledi.

Yılbaşı havasını solumak isteyen vatandaşların dikkatini çeken Noel Babalar bu kez de ilk sırada küçükleri eğlendirmek için çaba harcadı.
Kaynak: İHA