1948 Filistin İslami Hareketi'nin Faaliyetlerinin Yasaklanması

KUDÜS - İsrail'deki Arap Vatandaşları İzleme Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Bereke, 1948 Filistin İslami Hareketi'nin ardından başka Arap hareketi ve partilerinin de hedef alınabileceği öngörüsünde bulundu.

AA muhabirine konuşan Bereke, "İsrail, sadece 1948 Filistin İslami Hareketi'nin faaliyetlerini yasaklamakla kalmayacak, fırsat bulduğunda daha fazlasını da yapacaktır. Bu nedenle yasaklı hale getirilen İslami Hareket'i savunmak durumundayız" dedi.

İsrail'in hareketle ilgili aldığı kararı "siyasi" olarak niteleyen Bereke, "Yasaklama kararı, 1945'te alınan olağanüstü hal kanunu uyarınca İsrail ordusu tarafından alındı. İsrail böylelikle karardan doğabilecek hukuki sorumluluklardan kendisini korumayı amaçladı" değerlendirmesinde bulundu.

Bereke, komite olarak İslami Hareket'e yönelik alınan karara ve İsrail'in Arap partileri ile yöneticilerine uyguladığı baskıya karşı faaliyetlerine devam edeceklerini ifade etti.

İsrail güvenlik kabinesi 16 Kasım'da, Şeyh Raid Salah liderliğindeki hareketi, "Filistin'deki olayların arkasında olduğu" gerekçesiyle "yasa dışı örgüt" ilan etmişti.

Kaynak: AA