Hatay Barosu'nun 72'Nci Kuruluş Yıl Dönümü

Hatay Valisi Ercan Topaca, "Bugün devletimizin altını oymaya çalışma gayretlerini her gün bir şekilde görüyoruz, yaşıyoruz. Ancak milletimizin bu sıkıntılı dönemde arasındaki dayanışma, insanların birbirine olan sevgisi, devletimize olan bağlılığı ve kendi geleceğimizi Türkiye Cumhuriyeti geleceğinde görmek, kendi geleceğimizi onunla birleştirmek bu engelleri aşmamızda çok fayda sağlayacaktır" dedi.

Topaca, Hatay Barosu'nun 72'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kentteki bir otelde düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin müttefik ve dost bilindiği birçok ülke tarafından istenmediğini belirterek, avukatların ve baro başkanlarının bu durum karşısında duruşlarının, takdirin üzerinde olduğunu ifade etti.

Vali Topaca, "Birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirme ve koruma konusunda millet olarak gerektiği zaman her türlü fedakarlığı yapmış, yapan ve yapabilecek bir milletiz. Bugün devletimizin altını oymaya çalışma gayretlerini her gün bir şekilde görüyoruz, yaşıyoruz. Ancak milletimizin bu sıkıntılı dönemde arasındaki dayanışma, insanların birbirine olan sevgisi, devletimize olan bağlılığı ve kendi geleceğimizi Türkiye Cumhuriyeti geleceğinde görmek, kendi geleceğimizi onunla birleştirmek bu engelleri aşmamızda çok fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

Topaca, yaşanan süreçte herkesin birliktelik içerisinde olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

- "Şimdi akıllı ve kararlı olma zamanıdır"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu da Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, dış güçlerin el ele verdiği bir ortamda bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Yeterince kamplaştık, birbirimizi kırdık, kavga ettik, koptuk, kötü söz söylendi birbirimize... Şimdi akıllı ve kararlı olma zamanıdır. Devleti yıkmak isteyenler, Türkiye'yi Suriyelileştirmek isteyenlerdir. Devleti yıkanlar, yerine en faşist, en baskıcı ve en vahşi terör örgütlerinin, bu oluşan boşlukta geleceğini pek ala bilirler. Böyle bir durumda biz değil, çocuklarımız değil, torunlarımız bu felaketin sonunu göremez. Bu devletin yıkılmaması için 77 milyonu, adalet paydasında çoğulcu, katılımcı demokrasi, insan hakları temel hak ve özgürlükler, eşit yurttaşlık paydasında buluşturmamız gerekir."

Feyzioğlu, Türkiye'nin siyasi iktidarı, muhalefeti ve toplumsal birer yapıştırıcı olan sivil toplum örgütleriyle ortak aklı varlarını yoklarını katarak kucaklamak zorunda olduklarını vurguladı.

Avukatların bu konuda her zaman hazır bulunduğunun altını çizen Feyzioğlu, "Türkiye'yi bu ateş çemberinde çıkarmakta biz avukatların hangi katkısı olacaksa, insan hakları demokrasi temelinde hangi yapıcı katkısı olacaksa bunun içine gerektiği anda can vermek de dahil hepsini yapmaya gönülden razı olduğumuzu ilan ediyorum" dedi.

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez de birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, "Barolar, toplumun köprüsüdür. Köprü olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, meslekte 40, 50 ve 60'ıncı yılını dolduran avukatlara, TBB Başkanı Feyzioğlu tarafından plaket verildi.

Kaynak: AA