Ahıska Türklerinin İkinci Kafilesi Erzincan'a Geldi

ERZİNCAN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonuyla Ukrayna'dan özel uçakla alınan ve 165 kişiden oluşan ikinci Ahıska Türkü kafilesi Erzincan'a geldi.

Ruslar'ın 71 yıl önce vatanlarından sürgün ettiği Ahıska Türklerinden, 45 ailelerin ardından, ikinci kafilede yer alan 47 aile de Erzincan'a ulaştı.

Havalanında Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman tarafından çiçeklerle karşılanan aileler, uçaktan indikten sonra gözyaşlarına boğuldu.

Vali Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıska Türklerinin yıllardır çektikleri sıkıntıları ve acıları herkesin bildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Ahıska Türkleri'ne kucak açtıklarını ifade eden Kahraman, şöyle konuştu:

"Onları burada misafir ediyoruz. Her türlü imkanlarımızla yanlarındayız. Onların mağduriyetine mahal vermeyeceğiz. Yıllardan beri Türkiye, dünyada mazlumun yanında ve zalimin karşısında oldu. Türkiye şu an da Ahıskalı ailelere ev sahipliği yapıyor. Bu zor zamanlarında bizim onların yanında olmamız gerekiyordu. Ahıskalı kardeşlerimizin mağdur olmaması için her şeyi yapacağız. Onların kalacağı evleri dayadık ve döşedik. Rahat bir yaşam geçirmeleri için her şeyi yaptık. Amacımız onların vatan hasretini dindirmek. Onlar ana vatanlarına geldiler. Burda onlara yabancılık çektirmeyeceğiz."

Ahıskalı ailelerden Vahit Mirza ise Ahıska Türkleri olarak büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.

Yaşadıkları sıkıntıların ayakta anlatılacak kadar kısa olmadığını ifade eden Mirza, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile tüm Türkiye'ye minnettarız. Çok sıkıntılar yaşadık. Çok şükür sonu güzel oldu. Uçağa bindiğimde ve indiğim de Allah'a dua ettim. Bizi çok güzel karşıladılar. Çok duygulandık" diye konuştu.

Ahıskalı aileler, belediyeye ait otobüslerle Üzümlü ilçesinde kalacakları evlere götürüldü.

Kaynak: AA