İslam Ülkelerinin Teröre Karşı Koalisyonu

GAZZE - Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şallah, Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Ulusal Yönetimi'nin, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin katılımıyla teröre karşı oluşturulan koalisyona katılmasını eleştirdi.

Şallah, Mevlid gecesi dolayısıyla Gazze Şeridi'nde düzenlenen bazı etkinlikler sırasında bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Filistin'in adının, terör adı altında oluşturulan bölgesel koalisyonlara karışmasını onaylamıyoruz" ifadesini kullandı.

"Filistin'in ismini hiçbir bölgesel koalisyona karıştırmamanın, Filistin'in doğru tutumunu yansıtacağını" söyleyen Şallah, "Bu tür koalisyonlara katılmakla Filistinlilerin almaması gereken bazı risklerle karşılaşabileceğini" savundu.

Merkezi Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Filistin Ulusal Yönetimi, "Filistin'in, Arap ve Müslümanların güven ve istikrarının sağlanması yönünde Suudi Arabistan-Filistin arasında gerçekleşen istişareler sonucu söz konusu koalisyonda yer aldığını" açıklamıştı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu bildirilmiş, bu ülkeler, Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak sıralanmıştı.

Endonezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin de söz konusu koalisyonu desteklediği ve bu konuda gerekli önlemleri alacağı kaydedilmişti.

Kaynak: AA