Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay Genel Kurulu'na Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayıştay’ın yetişmiş kadroları itibariyle, disiplinli çalışma düzeniyle ülkemizdeki diğer kurumlara da örnek olduğuna inanıyorum" dedi.

Sayıştay Genel Kurulu’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, başkan yardımcıları tarafından karşılandı. Sayıştay cübbesi giyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel kurulun açılış konuşmasını yapan Akyel’in ardından Genel Kurul’a hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay Genel Kurulu toplantısının başarılı geçmesi ve hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Sayıştay mensuplarıyla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Sayıştay’a yeni üye seçilen İsmail Aktaş, Mehmet Akif Umay, Sema Küçük, Abdullah Doğru, Ali Özek, Ahmet Gümüş ve Osman Kaya’ya cübbe giydirdi.

153. kuruluş yıl dönümünü kutladıkları Sayıştay’ın, kurulduğu günden beri kamu kaynaklarının doğru, etkin ve verimli şekilde kullanılması konusunda çok önemli görevler ifa ettiğini söyleyerek, Sayıştay’ın yetişmiş kadroları ve disiplinli çalışma düzeniyle Türkiye’deki diğer kurumlara da örnek olduğunu belirten Erdoğan, "Bu süreçte özellikle hantal, vatandaşına yük olan, buyurgan, kendini patron gören bir devlet yapısından 78 milyona aynı nazarla bakan, hızlı ve etkin hizmet üreten, hizmetkar devlet anlayışına geçmiş bulunuyoruz. ’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesini çalışmalarımızın odağına yerleştirdik. Bu dönemde ülkemizin katettiği mesafeyi uzun uzun anlatacak değilim. Ama bu başarının sadece bizimle sınırlı kalmadığını, tüm dünyanın dikkatini çektiğini biliyoruz. Nitekim dünyanın birçok ülkesinden uzmanlar gelip ülkemizin dönüşüm sürecini, bu başarının nasıl gerçekleştiğinin hikayesini yerinde inceliyor, anlamaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA