BİK Çalışanlarına Yönelik Saldırıya İlişkin Dava

SAKARYA - Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i tabancayla öldüren ve yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralayan Anadolu gazetesinin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın çarptırıldığı ağırlaştırılmış iki müebbet ve 20 yıl hapis cezası, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onandı.

BİK Baş Hukuk Müşaviri Gökhan Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezanın gidenleri geri getireceğine inanmadıklarını ancak adaletin yerini bulduğuna inandıklarını söyledi.

Türkoğlu, "Bu cezalar, tabii ki buradaki maddi ve manevi acıyı gidermeyecek ancak mahkemenin adaletli bir karar verdiğine inanıyoruz. Onama kararı için de itirazda bulunacaklarını duyduk. Sanık, her türlü hakkını kullanır. Biz onama kararının da yerinde olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Avukat Türkoğlu, olayın delilleriyle çok net ortada olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Tam olarak hatırlamıyorum ama yaklaşık iki şarjöre yakın mermi kovanı var yerde. Yere düştükleri, kapaklandıkları halde ateş edilmeye devam edildiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu cezalardan geri adım atılacağını pek zannetmiyorum. İtiraz süreçlerini de müşteki vekili olarak hem de kurumumuzun şehit personeli olduğu için onlar adına itiraz süreçlerini de takip edeceğiz."

- Olay

Denetim amacıyla 26 Eylül 2012 tarihinde Anadolu gazetesine giden BİK Şube Müdürü Bolat ve Özergin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Uyumaz tarafından silahla yaralanmış, Özergin, aynı gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Bolat da 8 Ekim'de İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada, 11 Ekim 2013'te mahkeme heyeti, Uyumaz'ı kamu görevlileri Bolat ile Özergin'i kasten öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve yerel gazete çalışanı Süke'yi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Zanlıyı kayırdıkları ve kaçmasına zemin hazırladıkları gerekçesiyle yargılanan Saffet Ö. ve Vedat Ö. ile makam şoförü Bahattin A. da iki yıl altışar ay hapisle cezalandırılmıştı.

Kaynak: AA