TİKA'dan Senegalli Marangozlara Mesleki Eğitim Desteği

Türkiye'den gelen öğretmenler, Thies Meslek Odasına kayıtlı marangozlara eğitim verdi

THİES - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Senegal'in Thies şehrinde meslek odasına kayıtlı marangozlar için eğitim programı düzenledi.

Altındağ Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Ömer Faruk Parlak ile Pursaklar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Mehmet Altundağ, MEB ile TİKA işbirliğinde gerçekleştirilen "Marangozluk Eğitim Programı" kapsamında öğrencilere bu mesleğin detaylarını anlattı.

Meslek odasındaki sertifika töreninde konuşan TİKA Dakar Koordinatörü Kutluhan Yücel, Türkiye'den gelen 2 öğretmenin 7 gün boyunca, Thies Meslek Odası bünyesinde kurulan Maragozluk ve Ahşap Doğramacılığı Bölümü'ndeki marangozlarla ağırlıklı olarak ofis mobilyaları üzerine teknik detayları paylaştıklarını belirtti.

Programa odaya kayıtlı 12 marangozun katıldığını, TİKA'nın söz konusu atölyeyi kısa süre önce restore ettiğini ve iş makinelerini de aldığını kaydeden Yücel, "Biz mesleki eğitim programları kapsamında daha çok kapasite geliştirme yönünde adımlar atıyoruz. Öncelikle var olan alt yapıları tadilatlarla, ekipman desteğiyle iyileştiriyor, geliştiriyoruz. Daha sonra da mesleki eğitimlerle bunu tamamlıyoruz" dedi.

Öğretmenlerden Mehmet Altundağ da Türkiye'den gönüllü olarak Senegal'e geldiklerini ve öğrencilere marangozlukla ilgili hem teorik hem de pratik konuları anlattıklarını dile getirdi.

Öğrencilerden Osman Seye, söz konusu eğitimin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin sahip olduğu bilgi ve teknolojik birikimden istifade etmek istediklerini kaydetti.
Kaynak: AA